2009. július 20.
zöldséges sárgaborsólepény
ez az étel a "miértérdemesájurvédikusmasszázsrajárniazonkívülhogyellazít" blokk következő általam kipróbált receptje. nagyon egyszerű, roppant dekoratív, és nem utolsó sorban nagyon finom is! ha el akarjuk kápráztatni vendégeinket, készítsük el a szemük láttára, lazán, mintegy a beszélgetést kiegészítő ujjgyakorlatként. garantált lesz a siker, és talán ösztönzően is hat rájuk.
hozzávalók:
(kb 4 lepényhez)
1 tojás
4 púpos ek sárgaborsóliszt
2 dl tej
só, frissen őrölt bors
jó nagy marék apróra vágott zöldség - törekedjünk a sokszínűségre!
pl: sárgarépa, zukkini, kaliforniai paprikák különböző színekben, hegyes erős paprika, lilahagyma
házi joghurt
madras curry
olaj a sütéshez (napraforgó-, olíva-, esetleg szezámolaj - ízlés szerint bármelyik)
egy tálban kézi habverővel néhány mozdulattal felvertem a tanyasi tojást, majd hozzáadtam a sárgaborsólisztet és eldolgoztam. apránként hozzáöntöttem a tejet, és szakavatott csuklómozdulatokkal csomómentesre kevertem.
(ízlés szerint lehet változtatni a tej és a sárgaborsóliszt arányán, a palacsintatésztánál sűrűbb masszát érdemes kikeverni.)
megsóztam, megborsoztam, és hozzákevertem a zöldségeket.
a kisméretű serpenyőmben kevés olajat hevítettem, és kb 3/4 - 1 merőkanál tésztát öntöttem rá, majd kis lángon mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
madras curryvel elkevert joghurttal, és zöldfűszerekkel díszítettem.
nagyon laktató!
húsevőknek rakhatunk hozzá apróra vágott kolbászt, szerintem az remekül illik hozzá.
16 komment
Címkék: vacsora indiai gyorsan finomat lakto-ovo
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2009.07.20. 15:34:00
Sajtkukac 2009.07.20. 15:34:00
Elkészítettem a lepényt csicseriborsólisztből, nagyon finom lett. Valamikor postolom is, mostanság minden gyors és könnyű recept jól jön, az új kezdeményezésünkhöz. Köszönöm szépen!
Orsi
vegasztromania 2009.07.20. 15:34:00
Bendegúz 2009.07.20. 15:34:00
juc 2009.07.20. 15:34:00
vegasztromania 2009.07.20. 15:34:00
raindrop, nem hiszem :)
Raindrop 2009.07.20. 15:34:00
Én ráreszelnék még egy kis sajtot, és bepalacsintáznám, vagy ez szentségtörés lenne? :D
Flat Cat 2009.07.20. 15:34:00
juc 2009.07.20. 15:34:00
vegasztromania 2009.07.20. 15:34:00
(én tuti kipróbálnám, de nem tudok garantált eredményt, mivel még nem csináltam :)
juc 2009.07.20. 15:34:00
vegasztromania 2009.07.20. 15:34:00
juc, azt nem próbáltam még, de egy barátnőm kis házi malommal otthon gyártott különféle liszteket, és az nagyon finom volt (mindkét értelemben :)
mivel darálnád?