2009. május 08.
eper és csokoládé
nagyon szeretem az epret, de az epres csokival ki lehet kergetni a világból. ez a desszert viszont más tészta, az epreket jó minőségű csokoládéba mártva új dimenziók nyílnak.
a desszert evolúciójának első állomása ismét maga a kép volt, a második az egyszerűségben rejlő zsenialitás lehetőségének megcsillanása, és harmadikként fogott meg az íze. de ez csak kronológikus sorrend, nem hierarchia.
az epreket megmostam, és óvatosan letörölgettem róluk a vizet.
közben vízfürdő felett (nekem szinte nem is lett volna erre szükségem, mert a sütőben sül valami.. - de erről később) megolvasztottam a jó minőségű, 70%-os fekete csokoládét, és az epreket zöld hajuknál fogva ebbe mártogattam, majd sütőpapírral bélelt tálba raktam őket, ahol kihűlhettek.
bátrabbaknak, illetve haladó ízvilággal rendelkező egyének számára erősen ajánlom a chilis csokoládét (akár boltit, akár sk); az én következő adagom azzal készül..
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2009.05.08. 11:12:00
Cogno 2009.05.08. 11:12:00
anyamanya 2009.05.08. 11:12:00
duende 2009.05.08. 11:12:00
vegasztromania 2009.05.08. 11:12:00
gasztromami, sejtettem, h te is szereted ;)
bb, legközelebb kipróbálom a csoki-fondue-t! :)
Beatbull 2009.05.08. 11:12:00
Legyél te is konyhatündér! 2009.05.08. 11:12:00
.luz. 2009.05.08. 11:12:00
:) ez aranyos.