2010. április 22.
medvehagyma pesto
a hétvégi medvehagymaszedő akció eredményeként (magamhoz képest legalábbis) jelentős mennyiségű zöld levél került a hűtőm alsó dobozába. először nem is értettem magam, hogy miért szedtem ennyit, aztán mikor megkóstoltam a belőle készült pesto-t, minden kétségem elszállt. kisebb csavaros tetejű és csatos üvegekbe töltve, olajréteggel a tetejükön tovább elállnak, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogom megtudni, meddig..
hozzávalók:
(1/2 l-es csatosüveg)
280 g medvehagymalevél
2 marék mandula ledarálva
olívaolaj
só
frissen őrölt vegyes bors
a leveleket megmostam, konyharuhán megszárítottam, majd nagyobb csíkokra vágtam. ezeket kisebb adagokban, olívaolaj, só és bors hozzáadásával robotgépben ledaráltam, majd a darált mandulával összekeverve az üvegbe rétegeztem.
3 komment
Címkék: krém medvehagyma vegán gyorsan finomat
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.