2009. június 30.
jégkrém gyümölcsből
minden napra egy jégkrém
nem gondoltam volna, hogy ennyi kreatív energiát ki lehet élni a jégkrém-készítésben. már tervezem a következő, komplementer-sorozatot (bazsalikomos eper, áfonyás barack)..
hasonlóan a folyékony eperhez, ez is a gyümölcs tálalásának egyik - nyári változata. viszont egy kis izgalmat visz bele, ha nem egymagában fagyasztjuk le a gyümölcsöt, hanem valamivel párosítva. fűszerrel, magvakkal, vagy egy másik gyümölccsel.
a körte-dió párost azt hiszem nem kell magyarázni, a ribizli piros színe pedig nagyon jól megy a sárgabarackéhoz.
jó ötlet azoknak az anyukáknak, akik szeretnék, ha csemetéjük több gyümölcsöt enne, gyermekük viszont ellenkező véleményen van.
vagy azoknak, akik nem szeretnek EEE-ket és műanyagot enni.
vagy azoknak, akiknek melegük van.

hozzávalók:
1 dl-es műanyag poharak
fapálcikák/kiskanalak/facsipesz fele - ez lett nálam
a körtéshez:
poharanként 3/4 db vilmoskörte
fahéj
méz
a sárgabarackoshoz:
poharanként 2 db barack
méz
ribizli
a gyümölcsöt összeturmixoltam egy kis mézzel, majd az adott díszítőelemekkel (dió/ribizli) felváltva a poharakba rétegeztem, közepükbe pálcikát szúrtam, és kb 3 órára a mélyhűtőbe raktam őket.
hideg vizet folyattam az oldalukra, így hamar kijönnek a műanyagpoharakból, amiket újabb ötletekkel, újabb jégkrémekhez használhatunk fel.
8 komment
Címkék: édes ribizli háziasszony vegán házi praktika
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
trinity 2009.06.30. 14:00:00
Ledeczki Anna 2009.06.30. 14:00:00
Legyél te is konyhatündér! 2009.06.30. 14:00:00
vegasztromania 2009.06.30. 14:00:00
Legyél te is konyhatündér! 2009.06.30. 14:00:00
A kisasszony tényleg nagyon szereti :-)