2008. március 21.
medvehagymás lepény
medvehagyma mindenütt. az erdőben, a piacon, a weben, a gondolataimban, a sütőmben. sőt, még a szemközti kisboltban is, kb egy órája az eladónak ecseteltem a medvehagyma tulajdonságait, s hozzá fűződő recepteket. fantasztikus pestót, levest, salátát alkothatunk belőle, bár néha a legjobb a szendvicsünkbe rakni a leveleket. mivel egy jókora adag maradt múlt hétről, és igencsak a fonnyadós állapot felé közelgett, lepényt sütöttem belőle.
hozzávalók:
1/2 csomag medvehagyma
1 csomag leveles tészta (tante fanny)
2 dl tejszín
1/2 dl tej
2 tojás
10 dkg sajt
só, bors
szerecsendió
egy csatos tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és a tésztát beleszabtam. alulra raktam a medvehagymaleveleket, és ráöntöttem a közben összekevert tejszínes-tejes-tojásos-reszelt sajtos-fűszeres keveréket. a kilógó tésztákat ráhajtogattam, majd előmelegített sütőben 25 percet sütöttem lefedve, és 3 percet fedő nélkül.
3 komment
Címkék: vacsora medvehagyma lakto-ovo
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2008.03.21. 11:36:00
vuicstibor@hdsnet.hu 2008.03.21. 11:36:00
Anonymous 2008.03.21. 11:36:00
Fagyasztott és Sózott medvehagyma egész évben!
www.mirelit.com