a vegetáriánus ételek egyik meghatározó forrása a mediterrán konyha, mivel ezekben az országokban több zöldséget használnak. nagy kedvenceim a tésztaételek, mert elég gyorsan elkészülnek (ez hétköznap elég meghatározó tulajdonság), valamint sokféle tésztafajta közül lehet választani és az ember folyamatosan kísérletezhet különféle szószokkal. egy ilyen kísérletezős alkalommal született az alábbi recept is, testvéreim jöttek látogatóba, és nekik komponáltam ezt a tejszínes alapú, brokkolis-gombás-paprikás tésztacsodát.

petya kedvence - brokkolis tészta




hozzávalók:

olívaolaj
fusilli durumtészta
1 karikára vágott póréhagyma
ízlés szerint szeletelt fokhagyma
1 fej tisztított és rózsáira szedett brokkoli
2 kisebb csíkokra vágott piros kaliforniai paprika
1/4 kg kisfejű gomba
1 főzőtejszín (nagyobb kiszerelés)
só, fehérbors
kakukkfű a kertből
egy lehelletnyi reszelt szerecsendió
reszelt parmezán

a tésztát úgy időzítem, hogy egyszerre legyen kész a szósszal.
felforralom a vizet, majd annyi sót szórok bele, hogy olyan legyen, mint a tengervíz. a tésztát addig főzöm, míg al dente nem lesz (van, hogy idő előtt lekapcsolom és még egy-két percig lefedve hagyom a fazékban). leszűröm és extraszűz olívaolajat lottyintok rá.

a szószhoz olívaolajat hevítek és beledobom a póréhagymát és a fokhagyma felét. ezt egy kicsit pirítom, majd hozzáadom a brokkolit és a kaliforniai paprikát. sózom és fehérborssal ízesítem. kicsit később hozzáadom az egész gombákat (ha egy-egy nagyobb darab van köztük, akkor félbevágom őket) és a maradék fokhagymát. utána kakukkfűlevélkékkel fűszerezem, valamint szerecsendiót reszelek rá. amikor már majdnem kész és elfőtt a leve, hozzáöntöm a tejszínt, és forralom, míg be nem sűrűsödik.

tálalásnál a tésztára szószt öntök és parmezánt reszelek a tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr163553796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása