2011. október 16.
a kenyér világnapja & a kovász
ma van a kenyér világnapja. limara ötlete nyomán ma több konyhában két kenyér készül, egy a családnak, egy pedig ajándékba. én is csatlakoztam a kezdeményezéshez, viszont egyrészt nem mindig vagyok jóban a határidőkkel, másrészt persze olyan kenyeret választottam, amihez…
2011. október 12.
a kézzel- és szájjal fogható blog
érdekes műfaj a blogírás. kezdetben a gyerekkoromban kezdődő konyhaművészeti stációknak adtam formát. aztán valamikor ez a személyes hangokkal átitatott receptbázis önkifejezéssé vált. mostanra pedig már egy felület is, ahol kifejezhetem gasztro-identitásomat, ahol segíthetek…
2011. október 08.
gabonák
évek óta mantrám a gyümölcs frissít, a gabona táplál, a zöldség tisztít gasztro-háromság. ezek közül most a gabonákra fókuszálok, szeretném körbejárni a témát, és bemutatni azt, hogy milyen lehetőségeink vannak gabonák és felhasználásuk terén a jó öreg búzán és…
2011. szeptember 27.
marokkói padlizsános batyu
megláttam, és felizgatott. nem vagyok túl bonyolult, el lehet csavarni a fejem mindenféle izgalmas ételekkel (is). rögtön megtetszett az aszalt sárgabarackos megoldás, de persze változtattam a recepten néhány dolgot. meglepő módon például nem raktam bele húst (bár biztosan finom…
2011. szeptember 20.
crumble aka morzsasüti őszi gyümölcsökkel
ez a crumble hirtelen ötlet volt. s bár én vasárnap sütöttem, amikor még hét ágra sütött a nap, egy, a maihoz hasonló borongós, hűvösebb őszi napon talán még tökéletesebb. bármilyen gyümölcsből, vagy gyümölcs-kombinációból elkészíthető, engem most az őszi…