2011. november 17.
vigyázz, kész, főzz! - 46. forduló & vegasztrománia hónap vol 2
napok óta vigyorgok. és dörzsölöm a tenyerem. mert A vágyam, hogy a vegetáriánus konyha népszerűsége nőjön magyarországon, most kap egy löketet. illetve kettőt. mert a sors (ismét) segítségemre sietett, és adott egy dátumot dupla erőkkel. egyrészt zizitől megkaptam a vkf…
10 komment
Címkék: vkf vegasztrománia
2011. november 04.
gabonák - zab - zabkása
mostanában nagyon rákattantam a zabkására, s bár alapvetően gyümölcsöt eszem 11-12-ig, ebben a hideg időszakban sokszor zabkását késő-reggelizek. azon túl, hogy nekem ízlik és laktató, sok egyéb jó tulajdonsága is van. átmelegíti a szervezetet, lúgosító hatása van, magas a…
2011. október 31.
sütőtökfelfújt & a főzés filozófiája
mostanában sincs elég időm rendszeresen főzni. viszont ha főzök, akkor annak megadom a módját. most már szinte közhelynek számít, hogy lélek nélkül nem lesz jó az étel. ha hiányzik a jelenlét, nincs meg a csatorna, amin keresztül belefőzhetem magam. és minél tudatosabban…
2011. október 25.
nem beszélünk zöldségeket - vega interjú békefi dórával
Békefi Dórát a Nemsüti révén ismertem meg. Vegetáriánus ételeket szállítanak házhoz, de a Jászai Mari téri kis üzletben személyesen is megvehetjük az ételeket és egyéb vegetáriánus finomságokat. Az csak később derült ki számomra, hogy „civilben” a Marie…
1 komment
Címkék: bla vega interjúk
2011. október 22.
mindennapi kenyerünk
úgy látszik, kenyeres napokat élek. 1 hete etetem a kovászomat (szépen fejlődik), néhány napja pedig meghívást kaptam a Makifood által szervezett Kaldeneker György "mindennapi kenyerünk zöldséglekvárral és chutneyval" kurzusára. "a kenyérsütéshez nem kell más, csak egy adag…