vegasztromania 2011. október 08.

gabonák

évek óta mantrám a gyümölcs frissít, a gabona táplál, a zöldség tisztít gasztro-háromság. ezek közül most a gabonákra fókuszálok, szeretném körbejárni a témát, és bemutatni azt, hogy milyen lehetőségeink vannak gabonák és felhasználásuk terén a jó öreg búzán és rizsen kívül.

a gabonák régóta a legfontosabb táplálékaink közé tartoznak. jelentős a szénhidráttartalmuk és magas a rosttartalmuk. fehérjetartalmukat is érdemes megemlíteni, ám nem tartalmaznak esszenciális aminosavakat, vagyis nem alapvető fehérjeforrásunk.

hamarosan kiderül, hogy mi az a quinoa, gabona-e a hajdina, és vajon hozzájutok-e cirokhoz. lesznek receptek bulgurból, kölesből, zabból, árpából.


Megosztás

3 komment

Címkék: gabonák

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr813554114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zizi 2011.10.08. 13:42:00

hihi! nekem is a gabonák a gyengéim, mármint van olyan, amelyikről tök keveset tudok. már kétszer elhatároztam, hogy beleásom magam a témába és egyre több receptet rakok ki a blogra. talán most veled együtt sikerül! :)

vegasztromania 2011.10.08. 13:42:00

igyekszem! óóó netto, szép emlékek :)

márti 2011.10.08. 13:42:00

ez szuper! na nagymamám ezeket mindd használja, liszt, vagy pehely formában, de valahogy jutottak el az én konyhámba :) pont tegnap nézegettem érdekesebbnél érdekesebb magokat, gabonaszemeket a boltban (van egy új márka a nettoban, saját polccal), de végül csak bulgurt meg couscoust vettem :) alig várom, hogy inspirálj!
süti beállítások módosítása