nem tudom, ki hogy van vele, részemről a február vége nyüszítősre szokott sikerülni. olyankorra már nagyon elegem van a hidegből, sötétből, téli kabátokból, téli zöldségekből. pontban március 1-jén meleget akarok, napfényt, bőrdzsekit és sok-sok friss zöldséget. március közepén szerencsére kaptunk 4 napot és jó időt, most sem panaszkodhatunk, és hiába riogatnak pár nap hidegfronttal, a tavasz, az újjáéledés már nem megállítható.

ebben az időszakban nagyobb igényem van a zöldségekre; párolva, sütve, salátának, mindenhogy. a piacon egyre nagyobb a választék, és az idő is tökéletes ahhoz, hogy újraélesszem és tovább bővítsem a tavaly elkezdett kiskertemet a gangon.

mert lehet, hogy városlakóként nincs igazi-vérbeli kertem, se teraszom, se tetőm, se erkélyem, de ott a gang, ahol - mint tavaly bebizonyosodott - tökéletesen elfér néhány cserép fűszernövény, balkonparadicsom, chili, rukkola és egyéb saláták (és majd a kovászos uborka).

ennek fényében ma egy rendhagyó, de könnyen elkészíthető recepttel jelentkezem.

kert a gangon




hozzávalók:

föld
cserepek, tálak, edények alátéttel
kerti szerszámok (régi kanál és kés is megteszi, én jó néhány éve tapolcán vettem a játékboltban gyerek kertészkedési eszközöket, erre a célra tökéletes)
vetőmagok
víz



fekete paradicsom és balkonparadicsom


a fűszernövények (alap) mellett további résztvevőkkel gazdagíthatjuk városi kertünket.

ha a paradicsommagokat márciusban a lakásban elvetjük, a palántákat szétültetjük nagyobb cserepekbe, majd május végén kitesszük a gangra, akkor júniusban már szüretelhetjük is a saját paradicsomokat!

a salátaféléket februártól szeptemberig hullámokban is vethetjük. a magokat pár mm mélyre ültessük, majd ritkítsuk. nem kell méregdrágán megvennünk a boltban a rukkolát, vagy a különböző salátakeverékeket, egyszerűen csak kilépünk az ajtón és leszedjük az éppen kedvünkre valót, és csak annyit, amennyit megeszünk. így elkerülhető a hűtőben fonnyadó zöld levelek látványa.

gangoljunk együtt!


Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr13554094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása