2011. március 10.
balzsamecetben sült cikória
avagy egy vegetáriánus mindig nyitva tartja a szemét
mert mindenhol tanulhat valamit. gyu anyukája nagy ínyenc, már nem egy receptet lestem el tőle. ezt a villámgyors és zseniális ötletet is tőle tanultam. eddig általában nyersen ettem a cikóriát (imádom ezt a keserű ropogósságot!), de rá kellett döbbennem, hogy sütve/párolva új arcát mutatja, és tetszik!
lehet köretként is tálalni, de nekem ma ez az ebédem vegyes zöldsalátával és friss bagettel megfejelve.

hozzávalók
(nekem most)
4 cikória félbe vágva
2 (-3) gerezd fokhagyma apróra vágva
dió
2 ek méz (vagy cukor a vegánoknak)
2 ek balzsamecet
olívaolaj (vagy vaj)
só
frissen őrölt bors
olívaolajon kb 20 másodpercig sütöttem a fokhagymák felét, majd hozzáöntöttem a mézet és a balzsamecetet. amikor homogenizálódott, vágott felükkel lefelé ráraktam a cikóriákat, megsóztam, megborsoztam és alacsony lángon, lefedve 5 percig pároltam őket. megfordítottam, sóztam, borsoztam, majd újabb 5 perc következett. a legvégén újra a vágott felükkel lefelé fordítottam őket, hozzáadtam a maradék fokhagymát és nagy lángon sütöttem, míg a balzsamecetes méz össze nem sűrűsödött. egy másik serpenyőben megpirítottam a nagy darabokra vágott diót és ráöntöttem a cikóriára.

Megosztás
Szólj hozzá!
Címkék: vacsora köret vegán gyorsan finomat
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.