2010. október 21.
töltött édeskrumpli
egy gyorsan összerakható vacsora az édeskrumpli rajongóinak. csak a sütés időigényes, viszont az idő alatt rengeteg dolgot elintézhetünk. ez egy verzió a sok közül, érdemes kipróbálni, és újabb kombinációkkal kísérletezni.
töltött édeskrumpli
hozzávalók:
(2 személy)
2 édeskrumpli
1 jó nagy marék spenót
kéksajt (vagy kecskesajt)
1 darabka vaj
1 fokhagyma
só
frissen őrölt bors
esetleg piros chili
a tálaláshoz olívaolaj
190 °C-os sütőben (5-ös fokozat), félig alufóliába csomagolva 40-50 perc alatt megsütöttem a jó alaposan lesikált édeskrumplikat.
a vajat egy serpenyőben felolvasztottam, beleöntöttem az apróra vágott fokhagymát (esetleg a kis karikákra vágott chilit), hozzáadtam a megmosott és csíkokra vágott spenótot, megsóztam és néhány perc alatt megpároltam (míg össze nem esett).
az édeskrumplik tetején középen 1-1 kis hasadékot csináltam, és kiskanállal kiszedtem a belsejüket. ezt hozzákevertem a spenóthoz és borssal ízesítettem. a keveréket visszatöltöttem a krumplikba, néhány darab kéksajtot raktam a tetejükre és további 10 percre a sütőbe tettem őket.
tálalásnál újabb adag borsot őröltem a tetejükre és meglocsoltam olívaolajjal.
Megosztás
A bejegyzés trackback címe:
https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr643554075
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2010.10.21. 13:50:00
superhappyjohi, a spenót és az édeskrumpli szinte tökéletesen elég. talán dióval bolondítanám még meg..
superhappyjohi 2010.10.21. 13:50:00
En ha ehetne szinte minde nap edeskrumplit ennek! nagyon szeretem!!! Jo otlet, van epp itthon friss spenot is, bar mivel vegan vagyok valami massal fogom helyettesiteni a vajat es a sajtot! De jo otlet a toltott valtozat! :) En altalaban salatab teszem vagy mfuszeresen sutoben sutom... Koszi az otletet!
vegasztromania 2010.10.21. 13:50:00
nem baj, hogy nagyobb darab, csak figyelj a sütési időre!
Zizi 2010.10.21. 13:50:00
Hmmm, nagyon jó! Van otthon éppen édeskrumplim, igaz, hogy egy darab, de majd tesztelem ezt a receptet.