2010. október 08.
sült zöld paradicsom
múlt hét végén egerben jártam. a városban sétálva "véletlenül" belebotlottam a helyi piacba, és számomra meglepő módon majd' minden stand tele volt zöld paradicsommal. mivel már régóta szerettem volna kipróbálni, vettem egy adaggal.
egyik vágyam a sült zöld paradicsom volt, amiről nemrég zsófi is írt, a másik .. ezt egyelőre nem árulom el.
sült zöld paradicsom
![](http://vegasztromania.blog.hu/media/image/201010/sultzoldparadicsom.jpg)
a zöld, éretlen paradicsomokat megmostam, kb 1 cm vastag szeletekre vágtam, megsóztam, és 20 percig állni hagytam őket egy rácson, hogy lecsepeghessen a levük. utána papírtörlővel leitattam a felesleges nedvességet; lisztbe, felvert tojásba, s végül kukoricadarába forgattam őket, majd bő, forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütöttem.
![](http://vegasztromania.blog.hu/media/image/201010/zoldparadicsom1.jpg)
Megosztás
A bejegyzés trackback címe:
https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr913554073
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2010.10.08. 16:40:00
szia, először is üdv itt :) a kicsikből sztem nehéz ezt megvalósítani.. viszont van egy másik tervem, ott nem számít a méret. hamarosan felrakom azt is a blogra!
A. 2010.10.08. 16:40:00
Szia, először is gartula a bloghoz, igényes, érdekes, jó fotókkal, már régótan nézegetem.
A zöld paradicsom nekem régi (beteljesületlen) szerelmem, nekünk a szomszédból gurult át tavaly pár szem cherry pari, amiből lett négy hatalmas tő, ami még most is virágzik, viszont ideje már nem lesz beérni. A Te receptedet ilyen kicsi paradicsomból is lehet? Vagy van esetleg más ötlet is?
A zöld paradicsom nekem régi (beteljesületlen) szerelmem, nekünk a szomszédból gurult át tavaly pár szem cherry pari, amiből lett négy hatalmas tő, ami még most is virágzik, viszont ideje már nem lesz beérni. A Te receptedet ilyen kicsi paradicsomból is lehet? Vagy van esetleg más ötlet is?
vegasztromania 2010.10.08. 16:40:00
enn, savanykás, sült paradicsom íze van, plusz engem kicsit a tökre is emlékeztet.
enn 2010.10.08. 16:40:00
ééés, ízre milyen?
vegasztromania 2010.10.08. 16:40:00
mivel ezek tulajdonképpen éretlen paradicsomok, nyersen nem is lehet őket megenni. hőhatás, vagy savanyítás.
chriesi 2010.10.08. 16:40:00
Gyönyörű paradicsomok! Még sosem ette sütve, de holnap megpróbálok szerezni a farmról és kipróbálom.