2010. július 02.
ribizli granita
avagy a szicíliai jégkása.
avagy mindent ide, ami hideg!
azt hiszem nem nagyon kell magyaráznom. hűsít, finom, gyümölcs (mellesleg ahogy tudom, szicíliában kávés is van).
aki nem szereti a ribizlit, bármilyen más gyümölcsből elkészítheti. bár a ribizli íze egyedülálló és zseniális, a leszemezés, átpasszírozás miatt kicsit több időt vesz igénybe, mintha pl. nektarinnal csinálnánk. egy nagy bödönnel a mélyhűtőbe!

hozzávalók:
(4 pohárhoz)
400 g ribizli
50 g cukor (ízlés szerint)
200 ml víz
1 löttyintésnyi bacardi
a ribizlit megmostam, leszemeztem. egy lábosban a cukrot hozzáadva kis lángon 5-10 percig főztem, időnként megkeverve. leturmixoltam, átpasszíroztam, hozzáöntöttem a vizet és a bacardit, hagytam kihűlni, majd egy lezárható dobozban a mélyhűtőbe tettem. legalább 4 órát kell hűteni.
Megosztás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.