2008. május 22.
görög citromleves (soupa avgolemono)
a tegnapi BL-döntőt búzasörrel a kezemben néztem egy füstös, zajos kocsmában. az egyedülálló savanykás íz mellett egy másik egy rég elfeledett ételt juttatott eszembe: már évek óta nem főztem citromlevest. Pedig az egyetem első évében nagyon rá voltam kattanva, elég sokszor csináltam otthon, meg a csoporttársaimnak a kolesz-szobájuk villanyrezsóján. nagy sikereket sosem értem el; míg én teljesen a bűvöletébe kerültem, a többiek inkább fanyalogtak.
viszont továbbra is hódolója maradtam, és nem annyira bonyolult étel, hogy ne főzném meg akár csak magamnak!
hozzávalók:
1 l zöldségalaplé (csaltam)
1 jó marék rizs
1 citrom
1 tojás sárgája
só, fehérbors
a zöldségalaplében megfőztem a rizst. közben a tojássárgáját habosra kevertem, és belefacsartam a citrom levét. sóval, borssal ízesítettem, majd hozzáöntöttem a levesből, és a keveréket visszaszolgáltattam a többi léhez. egy nagyon kicsit hagytam még a lángon, aztán kész!
kiegészítésként annyit hozzátennék, hogy többféle verzióról olvastam, van, aki pl. a fehérjét is felhasználja. én ezt a receptet hallottam anno, és ezt szerettem meg.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.