a paradicsomot mindenhogy szeretem: magában, sülve, aszalva, szárítva, levesnek, szósznak, hosszúkásnak, picinek, pirosnak, zöldnek. egyféleképpen nem szeretem: íztelenül. és sajnos télen csak ritkán akadtam igazi paradicsom-ízű piros csodákra..




már nagyon várom a nyarat, hogy napon száríthassak paradicsomot.. ennél már csak azt várom jobban, hogy saját paradicsomot aszalhassak toscana-i házamban.. :) addig is beérem a magyar mediterrán mikroklímájú káli-medencével (és üveges, olajban eltett "pomodori secchi"-vel).

aszalt paradicsomos pirítós





legegyszerűbb, ha eleve olajban eltett aszalt paradicsomot veszünk hozzá (vagy le a saját magunk által eltett befőttjeink közül a polcunkról). úgy, ahogy van, belezuttyintottam az aprítógépbe, bazsalikomleveleket tépkedtem rá, és pillanatok alatt krémmé daráltam.
persze nemcsak pirítóshoz használhatjuk fel, pikánsabbá teszi a paradicsomlevest, de tésztaszósznak is zseniális..



A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr73553869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2008.03.31. 16:25:00

kedves nevét nem vállaló..

a képen dolgoztam még, és minden mentéskor megjelenik a gasztro gyűjtőoldalon. én sem örülök neki, de vszeg így vannak beállítva a dolgok a gasztro.blog.hu-n.
átdátumozásról pedig szó sincs természetesen.

Anonymous 2008.03.31. 16:25:00

Nana, miért lehet az, hogy ez a poszt mindennap "felbukkan" a gasztro.blog.hu-n, úgy, mintha valaki szándékosan átdátumozna?

vegasztromania 2008.03.31. 16:25:00

na igen. persze régen télen ugye nem volt paradicsom, ki kellett várni a szezont.. :) emlékszem, gyerekkoromban tök nagy szám volt, mikor egyszer egy ismerősünknél fagyasztott paradicsomból készült paradicsomsaláta volt az ebédhez - télen, borzasztó volt, de paradicsomsaláta! és olyan misztikus volt.. hogy télen! :)

Gourmandula 2008.03.31. 16:25:00

nekem nem az a gond, hogy nem találok (elmegyek a világ vágáre is), hanem hogy adott esetben 1300-1500 a kilója! ...és még mondják, hogy vegának lenni költséghatékony. muhaha :)

vegasztromania 2008.03.31. 16:25:00

muszáj :) azért ettem nagyon finomakat télen is, de nincs állandó helyem, ahol mindig jó a paradicsom..

Gourmandula 2008.03.31. 16:25:00

óóóóóóóó, nekem már csak egy üveg saját maradt, az meg kincs, de ez nagyon nagyon nagyon finom. én is én is! Mostmár kibekkeljük édesparadicsomszezonig, féllábon is. :))
süti beállítások módosítása