kinyitottam a hűtőt, benéztem a szekrénybe, és feltettem a kérdést: "zöldséges vöröslencse-fasírt, vagy ázsiai ihletésű vacsora legyen?" mivel a vonal túlsó végén lévő hang a másodikat választotta, lemeltem a wokot a helyéről.
nem tudom, mennyire szisszenne fel egy ázsiai szakács a zellerszár, és a fenyőmag miatt, mentségemre legyen mondva, hogy ez a vacsora abszolúte csak itthon lévő alapanyagokból, és felhasználásra váró maradékokból készült..



hozzávalók:

szezámolaj
sötét szójaszósz
1 tk. keményítő
1 fej hagyma
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zellerszár
1 répa
2 zukkini
fagyasztott spenótlevelek (kb 8 henger - felolvasztva)
(nagyon megörültem, mikor felfedeztem ezt az ardo-terméket, a spenótleveleket kis hengerekben fagyasztják le, így mindig annyit használhatunk fel, amennyit akarunk)
fenyőmag
reszelt gyömbér
1 chilipaprika
7fűszer (chilipaprika, japán bors (szansó), fehér és fekete szezámmag, szárított narancshéj, fehér mák, barna mustármag)

bors
rizs

először előkészítettem a zöldségeket: a hagymákat félkarikákra vágtam, a fokhagymát, a zellerszárat, és a chili-paprikát felszeleteltem, a répát gyufaszál vastagságúra (julienne-re), a zukkinit pedig hasábokra vágtam. ennél a fázisnál érdemes a rizst is felrakni.

felmelegítettem a wokot, szezámolajat öntöttem bele, majd a hagymát, és a fokhagymát pirítani kezdtem. aztán hozzáadtam a zellerszárat, a répát, majd egy kicsit később a zukkinit, a spenótleveleket, és a chilit. sóval, borssal, és a 7fűszer-keverékkel ízesítettem, aztán hozzáadtam a reszelt gyömbért. a keményítőt elkevertem egy kis vízben és a zöldségekhez öntöttem. végül nyakonöntöttem szójaszósszal, pirított fenyőmagot kevertem hozzá, és 1 perc múlva levettem a tűzről.

maga a sütés nem tart sokáig, a nagy hőhatás miatt a zöldségek hamar elkészülnek, a puha, és ropogós közötti átmenetet képviselik.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr853553841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dolcevita 2008.01.13. 16:05:00

ugyanilyen készletem van! : )
süti beállítások módosítása