2008. január 02.
hagymás-diós kenyér
rászoktam a kenyérsütésre..este bekeverem, másnap megsütöm. és legalább tudom, mi van benne. általában hagymás kenyeret szoktam sütni, vagyis egy fej dinsztelt hagymát hozzákeverek a tésztához a sütés, és az átlapolgatás előtt.
ez a kenyér 1/3 rész teljes kiőrlésű és 2/3 rész sima tönkölylisztből készült, a kelés után sült hagyma és dió hozzáadásával.
annyit változtattam még a dolgon, hogy sütőpapírral bélelt edényben sütöm meg (kb 20 perc letakarva - 20 perc fedő nélkül), és akkor nem kell lisztezni.
7 komment
Címkék: kenyér háziasszony
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2008.01.02. 14:25:00
vegasztromania 2008.01.02. 14:25:00
sok sikert! :)
Anonymous 2008.01.02. 14:25:00
vegasztromania 2008.01.02. 14:25:00
Anonymous 2008.01.02. 14:25:00
Próbáltad már úgy, hogy csak teljes kiőrlésű lisztet használsz? Úgy is működik?
Jonna
vegasztromania 2008.01.02. 14:25:00
poni 2008.01.02. 14:25:00
óriás cupp,péd
ui:rem,.a rákban lesz vmi pirosgyümölcsös süti:)
persze ha nem,akkor csak okosodom megint vmit...