2007. október 16.
gyömbéres-zsályás tökleves
a narancssárga hétvégéhez természetesen narancssárga étel is dukált (bár ez nem direkt alakult így). a közeli város bevásárló egységében többféle sütőtök közül lehetett választani, ez a leves japán sütőtökből készült. több ötletem is támadt az ízesítést illetően, de aztán összeállt a kép, és egyértelműen megmutatkozott.
egyben
hozzávalók:
1 sütőtök
zöldségleves
gyömbér
fokhagyma
zsálya
bors
tejszín
pirított tökmag
félben-kézben
a tököt meghámoztam, és kockákra vágtam. annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje, majd felforraltam, és - mea culpa - zöldségleves-kockával ízesítettem. beledobtam néhány gerezd fokhagymát, és a szeletelt gyömbért. kicsit később pedig őrölt borsot, és kis darabokra tépkedett zsályát szórtam hozzá. miután megpuhult (amennyire macerás a hámozás-darabolás, annyira gyorsan megpuhul), botmixerrel pürésítettem.
a tejszínt, és a tökmagot ízlés szerint mindenki magának rakja a levesre.
készen
igazság szerint chilivel is szerettem volna ízesíteni, de abszolúte elfelejtettem. nagyon pikáns lenne úgy is, de végül egyátalán nem bántam, hogy inkább a gyömbér érvényesült.
A bejegyzés trackback címe:
https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr763553816
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.