elterveztem, hogy hétközben is igyekszem főzni, ha nem is minden nap, de minél többet. elegem van a szendvics-ebédekből, a lisztes főzelékekből, és nem lehet minden nap kínait, vagy törököt enni (mármint ételt :). gyors vacsorákat szeretnék - időhiány miatt (a pepecselős ételek maradnak hétvégére). a mai vacsora is hamar kész lett, méghozzá azért, mert - bevallom, bár el is hallgathatnám - előre csomagolt gnocchi-t használtam..



hozzávalók a szószhoz:

olívaolaj
2 hámozott paradicsom konzerv
2 fej kockára vágott hagyma
szeletelt fokhagyma ízlés szerint
kakukkfű, bazsalikomlevelek
só, őrölt bors
egy egész chili

olívaolajon megpirítottam a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáöntöttem a paradicsomokat. a bazsalikomlevelek kivételével megfűszereztem (azt csak a vége előtt nem sokkal adtam hozzá) és szinte folyamatos keverés mellett addig főztem, míg el nem főtt a fölösleges lé, és már csak egy homogén paradicsom-massza nem maradt.

közben megfőztem a gnocchi-t.
reszelt parmezánnal ajánlom.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr953553808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morzsóka 2007.09.10. 19:26:00

nagyon tetszik a fotó :-)
süti beállítások módosítása