2007. szeptember 10.
gnocchi chilis-paradicsomos szósszal
elterveztem, hogy hétközben is igyekszem főzni, ha nem is minden nap, de minél többet. elegem van a szendvics-ebédekből, a lisztes főzelékekből, és nem lehet minden nap kínait, vagy törököt enni (mármint ételt :). gyors vacsorákat szeretnék - időhiány miatt (a pepecselős ételek maradnak hétvégére). a mai vacsora is hamar kész lett, méghozzá azért, mert - bevallom, bár el is hallgathatnám - előre csomagolt gnocchi-t használtam..
hozzávalók a szószhoz:
olívaolaj
2 hámozott paradicsom konzerv
2 fej kockára vágott hagyma
szeletelt fokhagyma ízlés szerint
kakukkfű, bazsalikomlevelek
só, őrölt bors
egy egész chili
olívaolajon megpirítottam a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáöntöttem a paradicsomokat. a bazsalikomlevelek kivételével megfűszereztem (azt csak a vége előtt nem sokkal adtam hozzá) és szinte folyamatos keverés mellett addig főztem, míg el nem főtt a fölösleges lé, és már csak egy homogén paradicsom-massza nem maradt.
közben megfőztem a gnocchi-t.
reszelt parmezánnal ajánlom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.