2011. március 31.
erdő, mező a tányéron
még egy ok, amiért rajongok a tavaszért; a tányéromra tehetem medvehagyma, salátaboglárka, csalán és turbolya formájában. ehhez pedig nem kell mást tennem, mint városlakó énemet hátrébb tolni és a várostól közel-távol, vagy a káli-medencében a megfelelő helyeket ismerve vad zöldségeket zsákmányolnom. ez a felfogás abszolút passzol a gasztro-szentháromsághoz: lehetőleg helyi termelőktől vásárolt, lehetőleg szezonális hozzávalókból, nem pazarolva főzni. a mai medvehagymaszedés mindennapi mannával pedig arra az elhatározásra késztetett, hogy új rovatot indítsak ERDŐ, MEZŐ A TÁNYÉRON címmel. szép sorban végigveszem az éppen aktuálisan szedhető növényeket és egy-egy recepttel színesítve közzé teszem.
és szeretném idecsatolni olzka dezöld játékát, mely témába vág:
"Receptes-játékot hirdetek olyan gyűjtögethető alapanyagokból, amelyek a tavasz első lendületével még a primőrök előtt érkeznek és hagyományosan vagy újragondolva, üde, zöld színfoltot jelenthetnek a konyhánkban."
Megosztás
3 komment
Címkék: tavasz erdő mező a tányéron
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.