még egy ok, amiért rajongok a tavaszért; a tányéromra tehetem medvehagyma, salátaboglárka, csalán és turbolya formájában. ehhez pedig nem kell mást tennem, mint városlakó énemet hátrébb tolni és a várostól közel-távol, vagy a káli-medencében a megfelelő helyeket ismerve vad zöldségeket zsákmányolnom. ez a felfogás abszolút passzol a gasztro-szentháromsághoz: lehetőleg helyi termelőktől vásárolt, lehetőleg szezonális hozzávalókból, nem pazarolva főzni. a mai medvehagymaszedés mindennapi mannával pedig arra az elhatározásra késztetett, hogy új rovatot indítsak ERDŐ, MEZŐ A TÁNYÉRON címmel. szép sorban végigveszem az éppen aktuálisan szedhető növényeket és egy-egy recepttel színesítve közzé teszem.




és szeretném idecsatolni olzka dezöld játékát, mely témába vág:
"Receptes-játékot hirdetek olyan gyűjtögethető alapanyagokból, amelyek a tavasz első lendületével még a primőrök előtt érkeznek és hagyományosan vagy újragondolva, üde, zöld színfoltot jelenthetnek a konyhánkban."


Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr613554095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindennapi Manna 2011.03.31. 16:22:00

Ezt jól kifundáltad!

Beatbull 2011.03.31. 16:22:00

Óóó, szuper! Ennek a témának már többször neki akartam vágni, de csak a csalánig és bodzáig jutottam - nagyon kíváncsian várom a tanácsaid és receptjeid ;)
süti beállítások módosítása