2010. november 25.
spenóttal, kecskesajttal és dióval töltött sült birsalma
eddig mindig mások által elkészített birsalma-készítményeket ettem, és mindig édeset. most eljött a nagy nap, kezembe vettem az irányítást, és bár tervbe van véve a birsalmasajt is, elsőre valami édes-sósat készítettem. mert ha a sós húsokat lehet gyümölccsel kísérni, akkor a gyümölcsöt is lehet valami sóssal megtölteni, nem?
a birsalmának elképesztően finom illata van. de azt nem tudtam róla, hogy pároláskor a nedvesség hatására elszíneződik, és a vízcseppek gyönyörű nyomot hagynak rajta..
hozzávalók:
(4 személy)
4 birsalma
1 jó nagy marék spenót
kecskesajt
néhány szem száraz serpenyőben megpirított dió
vaj
só
frissen őrölt bors
frissen őrölt szerecsendió
kakukkfű
a birsalmákat megmostam, és 45 percig pároltam (házi pároló készülék = kevés víz egy edény aljában + szűrő az almákkal + fedő + alacsony láng).
a sütőt előmelegítettem 180°C-ra (4-es fokozat).
egy kevés vajon párolni kezdtem a jól megmosott és szárától elválasztott spenótot. megsóztam, megfűszereztem, és kb 10 percig pároltam. a legvégén feljebb vettem a lángot, hogy minden felesleges nedvesség eltűnjön.
az almákat megtöröltem, kettévágtam, kiszedtem a magházukat, megtöltöttem a spenóttal, apróra vágott kecskesajttal és dióval, majd a sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 percig sütöttem őket.
Megosztás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.