2010. október 28.
már megint variálok
van, amikor a megszokott ízekre vágyom. aztán van, amikor semmi nem elég, kísérletezni akarok, új kombinációkat kipróbálni. meg aztán van (mostanában sokszor), hogy nincs időm, emiatt vágyaimat összeszerkesztem és két legyet ütök egy csapásra.
hetek óta tervezgetem a sütőtökös kenyér újra megvalósítását, és hónapok óta szerettem volna megint bagelt sütni. hát ez lett belőle..

hozzávalók:
(10 db)
1 sütőtök (kb 750 g)
500 g liszt + egy kevés
1 kk instant élesztő
só
1 kk szódabikarbóna
tojássárgája
a sütőtököt nagyobb darabokra vágtam, kikapartam a magokat, és sütőben kb 45-50 perc alatt megsütöttem. mikor langyosra hűlt, megfosztottam héjától, egy nagy tálba tettem, és botmixerrel pürésítettem. hozzáadtam a lisztet, az élesztőt, a sót, és jó alaposan, időt és karmunkát nem kímélve összedagasztottam (a tök méretétől függően változhat a szükséges liszt mennyisége - figyeljünk oda!). 10 részre osztottam, golyóbisokat formáltam, és lisztezett deszkán, konyharuhával letakarva 45 percig kelesztettem.
a sütőt bekapcsoltam 180°C-ra (4-es fokozat).
a golyókat hengerekké formáltam, körré alakítottam, majd a végüket összecsíptem. letakarva újabb 10 percet pihentettem. közben egy lábosban 1 kk szódabikarbónával vizet forraltam. a 10 perc leteltével 5 perc alatt előfőztem őket, tetjüket megkentem tojássárgájával, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 perc alatt megsütöttem őket(míg szép színt nem kap a tetejük és át nem sülnek rendesen).
a tetejüket lehet díszíteni mákkal, vagy magokkal, itt stílusosan tökmaggal.
Megosztás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2010.10.28. 13:39:00
Kata 2010.10.28. 13:39:00
vegasztromania 2010.10.28. 13:39:00
aztán írd meg, h működik-e! :)
Kata 2010.10.28. 13:39:00
Renata 2010.10.28. 13:39:00
Egyre kifinomultabb és egyedibb a stílusa a képeidnek, az oldalnak.