dedicated to a&m

az egész egy januári délután kezdődött. a tennivaló-halmok között vergődve, a vizsgaidőszak közepén egy üzenetnek álcázott felkérés érkezett a telefonomra. két hatalmas, érett, izraeli napot látott avokádó várta sorsának beteljesülését, és ez a feladat engem talált meg. a kiindulópont tehát adott volt, és ez már önmagában elég lett volna egy jó élmény begyűjtésére. viszont ezen felül egy annyira jó délután kerekedett, amit azóta is félmosollyal az arcomon emlegetek.

egy több fázisból álló munkafolyamat adja meg a közösségi élmény lehetőségét és alaphangját. tulajdonképpen bármelyik résznél be lehet csatlakozni, de az elsőnél érdemes, ez pedig a vásárlás (ha az ötletet vesszük 0. lépcsőfoknak). nem minden közértben kapni a hozzávalókat, ajánlom a nagycsarnok aljában lévő ázsia boltot, vagy valamelyik culinarist, avagy a fény utcai piac alagsorában lévő fűszerest. a hazáig vezető út is jó alapot szolgáltat a "kivelmivan" téma kivesézésére, de a megérkezés, kávézás, gyömbérsör- és guacamole készítés időtartama további felületet ad a témák megfelelő kibontására.

ennek a téli délutánnak az emlékére csináltam kedden újra guacamolét.

házi feladat:
hívj fel néhány barátot, és let's guacamoling!



(a kép a villával történő összetörés előtt készült)


hozzávalók:
(4 személynek, ha előételként szolgáljuk fel)

1 nagy, vagy 2 kisebb érett avokádó
1 paradicsom
1 hagyma
1 kis zöld chili
1 lime
korianderlevél ízlés szerint


az avokádót meghámoztam, kiszedtem a magját (amit egy kis cserépnyi földbe elültettem), és apró kockákra vágtam. hozzáadtam a szintén apróra vágott paradicsomot, hagymát, és chilit, megsóztam, apróra vágott korianderlevéllel és a lime levével ízesítettem. villával összetörtem, és pirítóssal tálaltam (egy másik lehetőség a tortilla chips). egy nagy tálban rakjuk középre, és mindenki kedvére mártogathat, vagy kenheti kenyerére.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr483554038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2010.03.05. 17:44:00

bb, tetszik az ötlet! bár nekem nem szokott barnás lenni, annyira érett avokádót szoktam használni, h csak rusztikusan hagyom, a paradicsomok egyben maradnak.

Beatbull 2010.03.05. 17:44:00

Akár zöld paradicsommal is lehetne készíteni, így nem lesz olyan barnás a színe összenyomkodás után. Piros paradicsommal ált. nem töröm teljesen össze - vagyis kb. olyan formában hagyom, mint a fényképeden, úgy jobban érvényesülnek a színek és állagok. Kíváncsi vagyok, mi fog fejlődni a kis avokádómagodból ;)

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked!

vegasztromania 2010.03.05. 17:44:00

érdemes :) van, hogy én sem rakok bele, hangulatomtól függ.

nokedlis 2010.03.05. 17:44:00

én még paradicsommal sosem készítettem, de nagyon jól néz ki! legközelebb kipróbálom....
süti beállítások módosítása