csütörtökönként ájurvédikus masszázsra járok egy nagyon kedves ismerősömhöz. azon túl, hogy másfél óráig teljesen kikapcsolok és ellazulok, utána egy bodzaszörp, vagy egy indiai zöldségleves mellett még nagyszerű receptötleteket is kapok.

házi joghurtot, és házi sajtot már régóta szerettem volna csinálni, de az utolsó, nagy löketet most kaptam meg hozzá. hazafelé menet beugrottam a fény utcai piacra, és szatyromban a friss, házi tejjel, vigyorogva andalogtam hazafelé.

natúr és áfonyás házi joghurt




hozzávalók:
(1 l joghurthoz)

1 l házi tej
1 pohár natúr joghurt

egy fém lábosban lassú tűzön felforraltam a tejet, majd lefedve langyosra hűtöttem. jó alaposan hozzákevertem a joghurtot, majd lefedve másnapig érintetlenül hagytam. 12 óra múlva kész. hűtőben 1 hétig áll el.

az áfonyás változathoz 0,25 l joghurthoz 2 kk mézet és 2 marék robotgéppel pürésített áfonyát kevertem, valamint egész áfonyadarabokat.

a joghurtot természetesen bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, de nagyszerűen felhasználható salátaöntetekhez, tzatzikihez, vagy lassihoz is.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr693553992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irisz 2009.07.11. 16:07:00

jajde szép és jó! én is egyszercsak kipróbálom!
süti beállítások módosítása