2008. január 26.
variációk egy céklára
ma délután az andrássyn sétáltam egy kiállítás-megnyitóra. szemembe sütött narancssárgán a nap, és miközben élvezkedtem, kigondoltam, hogyan fogom elkészíteni a céklát, mely csak arra várt, hogy feláldozza magát a gasztronómia oltárán. sárgarépás-narancsos…
2008. január 24.
a tenger zöldségei – vkf 12
még sosem főztem algás ételt, enni is csak egyszer ettem, de a vkf kiírásra mi mással reagáltam volna vegaként? a tenger zöldségei egyértelműen a moszatok/algák. felépítésükben nagyon hasonlítanak a virágos növényekre, van gyökerük, levelük, de más funkciókat látnak el. a…
2008. január 21.
bonbon ajándékba
nem hittem magamról, hogy egyszer bonbont fogok készíteni, nem vagyok túl édesszájú.. igaz, nem is magamnak csináltam..eszembe jutott, hogy gourmandulánál láttam hasonlóakat, az ő második receptjét vettem alapul, csak egy kicsit átvariáltam az ízlésem, és az itthon található…