2008. június 27.
diós-joghurtos piros fagyi
hét elején nagyimnál voltam, és többek között hoztam ribizlit, málnát, és meggyet. azon túl, hogy mindhármat imádom magában is, szerettem volna valamit alkotni belőlük.
mivel ebben a melegben nem fogom bekapcsolni a sütőt, másrészt nem is nagyon szeretek süteményt sütni, a döntés nem volt nehéz, hogy fagyi legyen a mű. tovább segítette munkámat, hogy nincsen fagyigépem, és nem rajongok a tojásért. így született meg a joghurtos fagyi gondolata, amit elég hamar a tettek követtek.

hozzávalók:
2 3 dl-es pohár ribizli, meggy, és málna
3 dl natúr joghurt
3 marék dió
3 ek méz

a gyümölcsöket megmostam, a meggyet kimagoztam, a ribizliszemeket pedig leválasztottam a szárukról. leturmixoltam, hozzáadtam a joghurtot, a darabosra-rusztikusra darált diót, és a mézet, összekevertem, és egy műanyag tartóban lefedve beraktam a mélyhűtőbe. megvártam, míg megfagyott, és most - vigyázva, nehogy leegyem a klaviatúrát - sűrű "mmmmhhh"-t hallatva ezt eszem.
a turmixolás után szűrőn át lehet paszírozni, de nekem ehhez most nem volt kedvem.
Szólj hozzá!
Címkék: édes ribizli háziasszony lakto
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.