nem hittem magamról, hogy egyszer bonbont fogok készíteni, nem vagyok túl édesszájú.. igaz, nem is magamnak csináltam..
eszembe jutott, hogy gourmandulánál láttam hasonlóakat, az ő második receptjét vettem alapul, csak egy kicsit átvariáltam az ízlésem, és az itthon található dolgok függvényében.



hozzávalók:

15 dkg aszalt szilva
15 dkg darált dió - fenyőmag - mogyoró
2 ek. áfonyalekvár
amaretto
kakaópor

a szilvákat 1/2 - 1 órára amarettóba áztattam (kb 3/4 decit használtam), közben a diót-fenyőmagot-mogyorót géppel felaprítottam. a szilvákat kiszedtem az amarettóból, és összedaráltam. összekevertem a diós keverékkel, hozzáadtam még áfonyalekvárt, az amarettót, jól összegyúrtam, golyókat formáztam belőlük, és kakaóporba hempergettem őket. aztán egy kicsinosított dobozba kerültek, és ma viszem anyukám szülinapjára.

ötlet: darált kekszet is lehet hozzákeverni, ha nincs elég diónk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr823553845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2008.01.21. 16:38:00

az eredeti recept szerint kb 30 db lesz belőle. én nem méricskéltem, azt használtam, ami itthon volt, ugyanakkora mennyiségben. a variációk száma végtelen, ha bízol az érzékeidben, az arányokat is el lehet kapni :) én úgy csinálnám, h ma mandula lenne 10 dkg, és a maradék fenyőmag. a szotyit kihagynám, bár kísérletezni mindig lehet! és bármilyen aszalt gyümölcs, bármilyen lekvár használható, attól függően, h mit szeretnénk!

és nagy sikere volt! :)

Vera 2008.01.21. 16:38:00

Nana, mennyi gombóc lett ebből? Mi csak fenyőmagot, mandulát és szotyit ehetünk. Meg tökmagot. Azokból össze lehet variálni? Az egyes magokból 5 vagy 15 dkg kell? Több kérdésem nincs :))
süti beállítások módosítása