2007. november 04.
krumplileves
nem igazán tudok főzeléket csinálni (kivéve spenót-, és sóskafőzeléket). mégpedig azért, mert viszolygok a sok liszt használatától. ezt a levest azt hiszem, szintén liszttel kéne sűríteni, ehelyett - és már minden levesnél ezt a taktikát használom - a leves egy részét pürésítem, és ezzel kapom a leves testesebb állagát.
hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 paprika
1 paradicsom
3/4 kg krumpli
só, bors
pirospaprika
olaj
tejföl
először készítek egy lecsós alapot, vagyis olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a kis darabokra vágott paprikát, és paradicsomot. ezután egy pillanatra félrehúzom, egy kis pirospaprikát szórok rá, megkavarom, és visszahúzom a tűzre. közben egy másik edényben felrakom a meghámozott, feldarabolt krumplit egy kis sóval. a krumpli főzőlevéből átöntök a lecsóra, és a krumpli egy részét is átkanalazom. mikor megfőtt, a lecsós krumplit botmixerrel pürésítem, majd hozzáöntöm a másik lábos tartalmát, és pár perc összefőzés után kész a leves.
lehet, hogy egy kicsit macerásnak tűnik, de abszolút nem az, és megéri! :)
tejföllel, és anélkül is nagyon finom!
Szólj hozzá!
Címkék: leves vacsora vegán
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.