vegasztromania 2007. november 04.

krumplileves

nem igazán tudok főzeléket csinálni (kivéve spenót-, és sóskafőzeléket). mégpedig azért, mert viszolygok a sok liszt használatától. ezt a levest azt hiszem, szintén liszttel kéne sűríteni, ehelyett - és már minden levesnél ezt a taktikát használom - a leves egy részét pürésítem, és ezzel kapom a leves testesebb állagát.





hozzávalók:

1 nagy fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
2 paprika
1 paradicsom
3/4 kg krumpli
só, bors
pirospaprika
olaj
tejföl

először készítek egy lecsós alapot, vagyis olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a kis darabokra vágott paprikát, és paradicsomot. ezután egy pillanatra félrehúzom, egy kis pirospaprikát szórok rá, megkavarom, és visszahúzom a tűzre. közben egy másik edényben felrakom a meghámozott, feldarabolt krumplit egy kis sóval. a krumpli főzőlevéből átöntök a lecsóra, és a krumpli egy részét is átkanalazom. mikor megfőtt, a lecsós krumplit botmixerrel pürésítem, majd hozzáöntöm a másik lábos tartalmát, és pár perc összefőzés után kész a leves.

lehet, hogy egy kicsit macerásnak tűnik, de abszolút nem az, és megéri! :)
tejföllel, és anélkül is nagyon finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr523553824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása