a főzésben alapvetően szeretem a kihívásokat és az új ízeket, de nem akarok mindenáron nagyot durrantani. ez az étel abszolúte nem bonyolult és nem is akarom túlvariálni. ez így tökéletes, ahogy van. egy ötlet viszont mégis eszembe jutott: jó alapot szolgáltat, ha a zöldség alá petrezselymes-borsos tejfölös túrót rakunk.

rakott brokkolis-karfiol





keveset főzök mostanában. délelőtt gyümölcsöt eszem, délután pedig általában összeütök valami gyors salátát, vagy bekapok egy szendvicset. az elmúlt napok hidege (meg a "mikor főzöl valamit?..persze a blogodra.." kérdés elhangzása) viszont meghozta a kedvemet (illetve megpiszkálta a lelkiismeretemet), és elzarándokoltam a csarnokba. álomlátogatás volt, olyan volt, mint egy filmben. az egyik helyen nem volt brokkoli, az árus javasolta, hogy nézzem meg a szomszédjánál. ott találtam, sőt, karfiolt is, de emberünk rámutatott egy szemközti standra, hogy az sokkal szebb, és a borravalót sem fogadta el! mosolyogva baktattam tova, s otthon nekiálltam a főzésnek.




hozzávalók:

1 fej rózsáira szedett karfiol
1 fej rózsáira szedett, megtisztított brokkoli
zsemlemorzsa
1 nagy tejföl
reszelt sajt
olaj


a karfiolt és a brokkolit megsózom és félig megpárolom.
(az én párolási technikám a következő: egy lábosba kb. kétujjnyi vizet töltök, és ráteszek egy méretben pont passzoló szűrőt, amibe belerakom a párolnivalót (meg az ízesítő anyagokat), fedőt rakok rá, és alágyújtok.)
közben olajon megpirítok egy kis zsemlemorzsát, amit egy tepsi alján szétterítek. erre jön a zöldség, tetejére a tejföl és a reszelt sajt. sütőben addig sütöm, míg meg nem pirul a sajt a tetején.

a recept a post címe ellenére nem csak a fradi drukkereknek szól! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr703553802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sza 2007.08.02. 18:47:00

FRANZSTADT über alles!
süti beállítások módosítása