2010. április 10.
munkacím: londoni vegafasírt
dedicated to p&v
nem, nem londonban készült.
nem, tulajdonképpen nem fasírt. de még mindig nem jöttem rá, hogy hogyan lehetne elnevezni.. még agyalok rajta, aztán előreláthatólag leteszek arról, hogy bármiféle normális nevet kapjon, aztán pedig lehet, hogy a végén kreálok egy szót, és onnantól úgy hívom.
nem is rossz ötlet..
kedves vegák, nem vegák, akik olvassátok a blogomat, és különösen ezt a bejegyzést! találjunk nevet ennek a finom, a húsevők ízvilágát is kielégítő répafasírtnak! szabály, hogy nem szerepelhet benne a "répa" szó.
(egyébként engem személy szerint kiráz a hideg ettől a szókapcsolattól, meg önmagában a répa szó megjelenésétől bármilyen étel nevében.. hiába szeretem, és hiába finom, nem tudok megbarátkozni vele.)
na de akkor mitől londoni? (a másik részt szerintem mindenki érti)
tegnap éjjel londonból hazaérkező barátaim mesélték, hogy sok répát ettek londonban, mivel az ott meglehetősen olcsó. és bármennyire hihetetlenül hangzik, sokoldalúan felhasználható - gondoljunk csak a répatortára.
(diós sárgarépafasírt)
hozzávalók:
(kb 15 darab)
2 hatalmas, vagy 3 közepes sárgarépa a reszelő nagy lyukán lereszelve
15 dkg durvára darált dió
2 újhagyma félkarikákra vágva
néhány gerezd fokhagyma apróra vágva
2 tojás
1 zsemle robotgépben morzsásítva
só
frissen őrölt bors
cayenne-i bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
a hozzávalókból összekevertem a "fasírt" alapját.
(ha szükséges, további zsemlemorzsa hozzáadásával lehet az állagán változtatni.)
két evőkanál segítségével, azokat vízba mártva galuska alakú egyedeket készítettem, meghempergettem őket zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban aranybarnára sütöttem őket.
rizzsel, valamint madársalátából és koktélparadicsomból álló, olívaolajjal, 1/2 citrom levével nyakonöntött és sóval, borssal, valamint fűszerekkel ízesített salátával ettük.
egy ehhez nagyon hasonló, csak alakjában, és fűszerezésében különböző változatot találtok itt.
12 komment
Címkék: tavasz saláta vacsora főétel ovo gyorsan finomat
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2010.04.10. 11:51:00
üdvözlöm kis vegatársamat!
Viktoria 2010.04.10. 11:51:00
Gratulálok a bloghoz, nagyon szép!
Raindrop 2010.04.10. 11:51:00
Anonymous 2010.04.10. 11:51:00
vegasztromania 2010.04.10. 11:51:00
Bridge 2010.04.10. 11:51:00
A fasírt narancssárga zöldségből túl hosszú, de a Beatbull címötlete is igen szimpatikus.
Beatbull 2010.04.10. 11:51:00
Orsi 2010.04.10. 11:51:00
vegasztromania 2010.04.10. 11:51:00
dp, köszi neked is! nekem sincs semmi használható.. eddig! még bizakodom :)