vegasztromania 2008. június 24.

vega-saslik

gasztronómiával, sörrel, és meccsekkel tarkított, jól megérdemelt pihenőhetet tartottunk kedvenc parasztházunkban.

első este grilleztünk volna, de ez meghiúsult azon egyszerű oknál fogva, hogy otthon hagytam a kulcsot.. még sosem fordult elő velem, és elég rosszul érintett 175 km távolságra a rézdarabtól. gyu hősiesen megpróbált bejutni mindenféle úton-módon; utolsóként viccből a filmekben látott kétdrótdarabkás módszerrel, ami ott magától értetődő, és két pillanat, a való életben azonban nevetséges időpocsékolás.
hál'istennek a kisházba bejutottunk, így az első éjszakát ott töltöttük. egyébként az összes lentlévő szomszédunk felajánlotta ágyait, illetve különböző taktikákat meséltek hasonló esetekre..
átbattyogtunk a szomszéd faluba, megvacsoráztunk, megnéztük az aznapi meccseket (felváltva m1/m2), majd a kölcsönkapott takarókat magunkracsavarva nevetgélve hazasétáltunk.
a másnapot a legközelebbi nagyobb buszmegállóban kezdtük, mivel az öcsém hajnalban budapesten megkért egy sofőrt, hogy hozza le a kulcsot. sikeresen megkaptuk, majd indultunk bevásárolni.

az elmaradt grillezést aznap délután pótoltuk.

grillezés előtt




rozmaringágra szerettem volna felhúzni a zöldségeket, de azt nem kaptam, így be kellett érnem sima nyársakkal. zukkinit, és gombát pácoltam fűszeres olajban, majd paradicsommal, kaliforniai paprikával, hagymával, és fokhagymával felváltva nyársakat készítettem, és faszén fölött megsütöttünk.

grillezés után




salátát csináltam hozzá, tölgysalátából, narancssárga kaliforniai paprikából, paradicsomból és lilahagymából. bármelyik fázisnál abbahagyhattam volna, de nagyon ki voltam éhezve a fetára, és az olajbogyóra, így ezekkel a hozzávalókkal, és frissen szedett oregánóval fejeztem be. meglöttyintettem olívaolajjal, és mehettek a saslikok mellé.




A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr613553900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2008.06.24. 17:29:00

ezt örömmel hallom! ;)

starfokker 2008.06.24. 17:29:00

hát, nincs mit tenni, odavagyok a kajáidért és a fotóidért, na. :)
süti beállítások módosítása