2009. március 17.
pácolt tofu rozmaringnyárson édesburgonyával és mogyorómártással
ez is egy olyan recept, amelyet sokáig érlelgettem magamban. nem tudok már pontosan visszaemlékezni a fázisokra, de az alapgondolat az volt, hogy rozmaringnyársat szerettem volna használni. aztán szép sorban bekúszott fejembe egy-egy ötlet, és ez lett belőle. ha signorina primavera nem kéreti magát, és lassan tényleg jön a jó idő, akkor lehet kint a szabadban, parázs fölött sütni. de mivel én a hétvégi jó időben egerszalókon áztattam magam és napoztattam arcomat ahelyett, hogy itthon grilleztem volna, a serpenyős verziót választottam..
hozzávalók:
(14-15 nyárshoz)
2 csomag rozmaringág (az ázsia boltban kb 7 db van összekötve)
1 csomag tofu
1 édesburgonya
a páchoz:
1 nagy vagy két kis mandarin leve, és reszelt héja (miután jól megmostuk!)
1/2 - 1 dl szójaszósz (világosból több, sötétből kevesebb)
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 tk gyömbér
1/2 kk marmite (elhagyható)
a mogyorómártáshoz:
50 g földimogyoró
maradék páclé
a tofut kb 1,5 cm x 1,5 cm-es darabokra vágtam, majd nyakon öntöttem a páclé hozzávalóival, és letakarva hűtőbe tettem 1 órára (lehet nyugodtan több is, nekem most csak ennyi időm volt). az édesburgonyát hasonló méretű kockákra vágtam, és sós vízben szinte készre főztem, szűrőben jól lecsepegtettem. a rozmaringágakat jól megmostam, megtöröltem, és közepüket jól megritkítottam (ha ezt nem tesszük meg, a tofu és az édesburgonya szétesik). egy nyársra két tofukockát és két édesburgonya-kockát húztam - felváltva. ha van időnk, érdemes kicsit így hagyni őket, hogy minél jobban átvegyék a rozmaring ízét. felforrósított serpenyőben kevés olajon mindegyik oldalukat aranybarnára sütöttem (ne hagyjuk magára, ez hamar megvan).
a mogyorószószhoz a mogyorót robotgépben összeturmixoltam - a maradék páclé hozzáadásával állítottam be a kívánt sűrűséget.
a mogyoró és az édesburgonya töménysége miatt friss zöldsalátát képzelek hozzá, olívaolajjal, és mandarindarabokkal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2009.03.17. 15:57:00
luz, köszi :)