ez is egy olyan recept, amelyet sokáig érlelgettem magamban. nem tudok már pontosan visszaemlékezni a fázisokra, de az alapgondolat az volt, hogy rozmaringnyársat szerettem volna használni. aztán szép sorban bekúszott fejembe egy-egy ötlet, és ez lett belőle. ha signorina primavera nem kéreti magát, és lassan tényleg jön a jó idő, akkor lehet kint a szabadban, parázs fölött sütni. de mivel én a hétvégi jó időben egerszalókon áztattam magam és napoztattam arcomat ahelyett, hogy itthon grilleztem volna, a serpenyős verziót választottam..

pácolt tofu rozmaringnyárson édesburgonyával és mogyorómártással




hozzávalók:
(14-15 nyárshoz)

2 csomag rozmaringág (az ázsia boltban kb 7 db van összekötve)
1 csomag tofu
1 édesburgonya

a páchoz:
1 nagy vagy két kis mandarin leve, és reszelt héja (miután jól megmostuk!)
1/2 - 1 dl szójaszósz (világosból több, sötétből kevesebb)
1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 tk gyömbér
1/2 kk marmite (elhagyható)

a mogyorómártáshoz:
50 g földimogyoró
maradék páclé




a tofut kb 1,5 cm x 1,5 cm-es darabokra vágtam, majd nyakon öntöttem a páclé hozzávalóival, és letakarva hűtőbe tettem 1 órára (lehet nyugodtan több is, nekem most csak ennyi időm volt). az édesburgonyát hasonló méretű kockákra vágtam, és sós vízben szinte készre főztem, szűrőben jól lecsepegtettem. a rozmaringágakat jól megmostam, megtöröltem, és közepüket jól megritkítottam (ha ezt nem tesszük meg, a tofu és az édesburgonya szétesik). egy nyársra két tofukockát és két édesburgonya-kockát húztam - felváltva. ha van időnk, érdemes kicsit így hagyni őket, hogy minél jobban átvegyék a rozmaring ízét. felforrósított serpenyőben kevés olajon mindegyik oldalukat aranybarnára sütöttem (ne hagyjuk magára, ez hamar megvan).
a mogyorószószhoz a mogyorót robotgépben összeturmixoltam - a maradék páclé hozzáadásával állítottam be a kívánt sűrűséget.
a mogyoró és az édesburgonya töménysége miatt friss zöldsalátát képzelek hozzá, olívaolajjal, és mandarindarabokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr993553958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2009.03.17. 15:57:00

CES, örülök, h tetszik :)

luz, köszi :)

.luz. 2009.03.17. 15:57:00

a második kép szokásosan jópofán vágva. tecc.

CES 2009.03.17. 15:57:00

Hát erre azt mondom: Hűh, azanyja! De jó ötlet és a képek alapján (külön gratula!) szinte mennék is már a hozzávalókért!! Köszi!!
süti beállítások módosítása