2008. március 31.
aszalt paradicsom - krém
a paradicsomot mindenhogy szeretem: magában, sülve, aszalva, szárítva, levesnek, szósznak, hosszúkásnak, picinek, pirosnak, zöldnek. egyféleképpen nem szeretem: íztelenül. és sajnos télen csak ritkán akadtam igazi paradicsom-ízű piros csodákra..
már nagyon várom a nyarat, hogy napon száríthassak paradicsomot.. ennél már csak azt várom jobban, hogy saját paradicsomot aszalhassak toscana-i házamban.. :) addig is beérem a magyar mediterrán mikroklímájú káli-medencével (és üveges, olajban eltett "pomodori secchi"-vel).
legegyszerűbb, ha eleve olajban eltett aszalt paradicsomot veszünk hozzá (vagy le a saját magunk által eltett befőttjeink közül a polcunkról). úgy, ahogy van, belezuttyintottam az aprítógépbe, bazsalikomleveleket tépkedtem rá, és pillanatok alatt krémmé daráltam.
persze nemcsak pirítóshoz használhatjuk fel, pikánsabbá teszi a paradicsomlevest, de tésztaszósznak is zseniális..
6 komment
Címkék: olasz krém háziasszony vegán
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2008.03.31. 16:25:00
a képen dolgoztam még, és minden mentéskor megjelenik a gasztro gyűjtőoldalon. én sem örülök neki, de vszeg így vannak beállítva a dolgok a gasztro.blog.hu-n.
átdátumozásról pedig szó sincs természetesen.