2008. január 26.
variációk egy céklára
ma délután az andrássyn sétáltam egy kiállítás-megnyitóra. szemembe sütött narancssárgán a nap, és miközben élvezkedtem, kigondoltam, hogyan fogom elkészíteni a céklát, mely csak arra várt, hogy feláldozza magát a gasztronómia oltárán.
hozzávalók:
(1 személyre)
egy fél cékla
egy fél sárgarépa
egy fél narancs leve
olívaolaj
só, frissen tört vegyes bors
a céklát, és a répát megpucoltam, és vékony hasábokra vágtam. megsóztam, megborsoztam, és olívaolajjal meglöttyintettem. esetleg a narancs húsát (a hártya nélkül) bele lehet vagdosni.
hozzávalók:
(1 személyre)
egy fél cékla
gorgonzola
olívaolaj
balzsamecet
só, bors
a céklát jól megmostam, majd négyfelé vágtam, és sütőpapírra tettem. meglocsoltam egy kis olívaolajjal, megsóztam, és a sütőben megsütöttem. utána öntöttem még rá egy kis olívaolajat, balzsamecetet, és gorgonzola-szeletekkel körítettem.
ma szemem, szellemem és ízlelőim is jóllaktak!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2008.01.26. 20:22:00
livi 2008.01.26. 20:22:00
Már november óta olvasgatom a blogodat, mert a párom nem nagyon szeret húst enni, én meg ötleteket gyűjtök a "táplálásához" :-)
Nagyon jókat írsz, és a tegnap vásárolt cékla már csak a narancsra és a répára vár... Ez lesz az első, amit kipróbálok tőled, biztos fincsi lesz.
És gratula a fotóidhoz!
Üdv! Livi
Beatbull 2008.01.26. 20:22:00
szeretnék visszaköszönni ;)