2010. április 17.
új kedvenc - pad thai
sok-sok éven keresztül legyintettem a pad thai-ra. valahogy nem érdekelt. most viszont nagy erőkkel lopta be magát a fejembe, muszáj volt megcsinálnom. csütörtökön megnéztem néhány videót a youtube-on, hogy hogyan készítik, tegnap bevásároltam a nagycsarnok alján lévő ázsia boltban, ma pedig megfőztem. különleges, finom és gyors.
fontos, hogy néhány alapszabályt betartsunk. minden hozzávalót készítsünk a kezünk ügyébe, mivel amikor már a wokkal dolgozunk, villámgyorsan történnek a folyamatok. a wok legyen tűzforró, és egyszerre csak 1-2 adagot csináljunk, hogy az étel piruljon, ne főjön.
hozzávalók:
(2 adag)
200 g rizstészta (én most metélt alakút vettem)
a pad thai szószhoz:
1 ek tamarind
1 ek nádcukor
1 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
1/2 zöld chilipaprika apróra vágva
2 (3,4..) gerezd fokhagyma apróra vágva
1 újhagyma
ugyanennyi lilahagyma
1/2 - 1 zöld chilipaprika felkarikázva
150 g tofu felkockázva
2 tojás
50 g mogyoró
babcsíra (lehetőleg friss)
1 lime
koriander apróra vágva
3 ek olaj
a rizstésztát egy tálba tettem, leöntöttem forró vízzel, és 10-15 percig lefedve hagytam. ezután leöntöttem róla a vizet.
egy kis lábosban, kis lángon, kb 5 percig melegítettem kevergetés mellett a pad thai szósz hozzávalóit.
felforrósítottam a wokot, 2 ek olajat öntöttem bele, majd hozzáadtam a fokhagymát, hagymákat, összekevertem, h ne égjenek oda. utána következett a tofu, amit néhány percig sütöttem. ezután a wok egyik felére rendeztem, a másik felébe pedig beleütöttem a tojásokat. kevergettem, majd mikor átsültek (úgy néz ki, mint a rántotta), összekevertem a két oldalt. hozzáadtam a tésztát, 1-2 ek vizet, 1 ek olajat, majd a szószt. a legvégén hozzáadtam a babcsírát, a mogyorót, tálalásnál pedig a koriandert, és a lime kifacsart levét.
2 komment
Címkék: ázsiai vacsora ovo gyorsan finomat
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.