2009. szeptember 11.
zakuszka
elindult az évem. nem is akárhogy. egyik pillanatról a másikra ömlött be a tennivaló az életembe. tudtam, hogy ez lesz, nem ért váratlanul, sőt, készültem is rá. nagyon izgalmas hónapokat fogok átélni, de a gasztronómiára kevesebb időm marad. viszont mivel nem szeretnék, és nem is akarok lemondani róla, érdekes kihívás lesz megtalálni az új formáját főzési szokásaimnak.
ezt a zakuszkát még múlt héten csináltam. sokféle verzióját kipróbáltam már, de a legjobban ági barátnőm módszere tetszik; amióta csináltunk együtt nyáron, én is így készítem. most egy kicsit több pritaminpaprikát raktam bele, ezért annyira piros; az arányokat nyilván ízlésünkre formálhatjuk.
1 közepes padlizsán
1 nagy pritaminpaprika vagy 2 kápia
2 paradicsom
2 kis fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
frissen őrölt bors
(esetleg hegyes erős paprika)
a padlizsánt kis kockákra vágtam, és bő olívaolajon kevergetve megpirítottam (szinte teljesen készre). aztán hozzáadtam a kockákra vágott hagymát, paprikát, és a fokhagymát, majd néhány perc múlva a paradicsomot. megsóztam és addig pirítottam, amíg a zöldségek meg nem puhultak. botmixerrel pürésítettem, és borsot őröltem rá.
pirított diós kenyérrel ettem, de friss házi kenyérrel is el tudom képzelni..
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
marta 2009.09.11. 15:19:00
.
duende 2009.09.11. 15:19:00
Nálam ajvár néven fut.:)
irisz 2009.09.11. 15:19:00
vegasztromania 2009.09.11. 15:19:00
Annamari 2009.09.11. 15:19:00
10 kg pritamin
2 liter fejtett bab
3kg hagyma stb-stb csináltuk,
anyum ma főzi a második adagot egyszerűen IMÁDOM :)))))