2008. január 21.
bonbon ajándékba
nem hittem magamról, hogy egyszer bonbont fogok készíteni, nem vagyok túl édesszájú.. igaz, nem is magamnak csináltam..
eszembe jutott, hogy gourmandulánál láttam hasonlóakat, az ő második receptjét vettem alapul, csak egy kicsit átvariáltam az ízlésem, és az itthon található dolgok függvényében.
hozzávalók:
15 dkg aszalt szilva
15 dkg darált dió - fenyőmag - mogyoró
2 ek. áfonyalekvár
amaretto
kakaópor
a szilvákat 1/2 - 1 órára amarettóba áztattam (kb 3/4 decit használtam), közben a diót-fenyőmagot-mogyorót géppel felaprítottam. a szilvákat kiszedtem az amarettóból, és összedaráltam. összekevertem a diós keverékkel, hozzáadtam még áfonyalekvárt, az amarettót, jól összegyúrtam, golyókat formáztam belőlük, és kakaóporba hempergettem őket. aztán egy kicsinosított dobozba kerültek, és ma viszem anyukám szülinapjára.
ötlet: darált kekszet is lehet hozzákeverni, ha nincs elég diónk.
2 komment
Címkék: édes háziasszony vegán
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
vegasztromania 2008.01.21. 16:38:00
és nagy sikere volt! :)