2009. július 20.
kefírkérdés
megérett bennem a vágy, hogy a joghurt után a kefírt is itthon állítsam elő.
a kaukázusi kefír nagy kedvencem, de az a helyzet, hogy mostanában sehol sem találok olyat, ami kielégítene. régebben a milli (azt hiszem) papírdobozos változatát vettem, és azt nagyon bírtam, de megszüntették.
ezen előzmények után úgy döntöttem, itthon fogok fantasztikus házi kaukázusi kefírt csinálni.
akinek van tapasztalata a témában, illetve van ötlete, honnan tudnék (kaukázusi) kefírgombát szerezni, kérem, írjon!
köszönöm!
17 komment
Címkék: bla
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
bamboo 2009.07.20. 14:03:00
itt biztos találsz.
Nekem is volt még régen sima meg kaukázusi is, iwiw-ről szereztem be.
Tapasztalat: nagyon nagyon gyorsan szaporodnak, kaukázusinak jobb az íze, szerintem.
vegasztromania 2009.07.20. 14:03:00
Anonymous 2009.07.20. 14:03:00
Én ezt találtam:
http://www.noilapozo.hu/20090227/a_nyers_tej_felhasznalasanak_modjai_otthon
Lindi
vegasztromania 2009.07.20. 14:03:00
Gasztromami 2009.07.20. 14:03:00
vegasztromania 2009.07.20. 14:03:00
Márta 2009.07.20. 14:03:00
lorien 2009.07.20. 14:03:00
Anonymous 2009.07.20. 14:03:00
vegasztromania 2009.07.20. 14:03:00
Anonymous 2009.07.20. 14:03:00
http://www.kefirgomba.hu/
Bocsi, ha már láttad, üdv: Piroska
vegasztromania 2009.07.20. 14:03:00
vegasztromania 2009.07.20. 14:03:00
lorien 2009.07.20. 14:03:00
Anonymous 2009.07.20. 14:03:00
ciki_ciki
E
Anonymous 2009.07.20. 14:03:00
Egyébként lehet benne valami, mert a kefírt az gombák készítik, míg a joghurtot baktériumok.
Bocs, ha olyat írtam, amit mindenki tud. Puszi: Edina