2008. szeptember 09.
pikáns sültpaprika krémleves
avagy az álmok valóra válnak..
nagyon régóta vágytam erre a levesre, csak valahogy sosem állt össze bennem a kép, illetve nem alakultak úgy a dolgok, hogy megfőzzem. de mindig hatalmas csodálattal és nyálcsorgatással szalutáltam a receptnek a szakácskönyvben. és ez jól úgy is maradt, hisz' nem onnan lestem a munkafolyamatokat, hanem végül megérett a dolog, én meg követtem a hangját.
két fontos és kihagyhatatlan előzménye volt a leves elkészítésének. az egyik, hogy hétvégén végre sikerült szép kápiapaprikát kapnom, a másik pedig a tegnapi vacsora.. ugyanis gyaloglás közben belémnyillalt, hogy mennyire fantasztikus alapot szolgáltat a leveshez. s lőn..
néhány szem újkrumplit jó alaposan megmostam, majd hosszában négyfelé vágtam. ugyanígy négyfelé vágtam 1 lila-, és 1 vöröshagymát. egy tűzálló tálba raktam őket vegyesen egy fél fej darabokra vágott kelkáposzta társaságában. dobáltam rá sok-sok gerezd fokhagymát, egy negyedekre vágott citromot, meglocsoltam olajjal, megsóztam, megborsoztam.
addig sütöttem, míg a krumpli meg nem puhult. tejföllel és friss salátával zseniális.
szóval ilyen előzmények után, s ilyen ötlettel a fejemben loholtam haza főzni.
hozzávalók:
maradék sült zöldség (kb: 1 krumpli, 1 hagyma, fokhagyma, kelkáposzta)
1/2 kg kápiapaprika
só
fehérbors
gyömbér
néhány csepp olívaolaj
esetleg chili
a megmosott paprikákat sütőpapírral bélelt tálban kb 20-25 perc alatt megsütöttem. megvártam, míg kíhűlnek, majd lehúztam a héjukat, és kicsumáztam őket. a zöldségekkel és vízzel pürésítettem, majd megmelegítettem, fűszereztem, és néhány csepp olívaolaj segítségével késszé nyilvánítottam.
.
10 komment
Címkék: leves vacsora ragu vegán
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kriszta 2008.09.09. 19:11:00
Gourmandula 2008.09.09. 19:11:00
d
vegasztromania 2008.09.09. 19:11:00
prante 2008.09.09. 19:11:00
vegasztromania 2008.09.09. 19:11:00
rosencrantz-guildenstern 2008.09.09. 19:11:00
bevállalnám vasárnapra (naaagy, családi zabászat, ami nekem naaagy családi - bár boldog, de - lefáradást, valamint gúvadó szemeket jelent, mivel nah, mindegy, majd egy posztban tálalom este, szóval ezt azér kipróbálom. és hol lelted a paprikákat, csarnok?
amúgy hát izé... marad a pácolt karaj, és ha jól sikerül, felélesztem a körömpörköltös blogomat is, istenuccse.