avagy az álmok valóra válnak..
nagyon régóta vágytam erre a levesre, csak valahogy sosem állt össze bennem a kép, illetve nem alakultak úgy a dolgok, hogy megfőzzem. de mindig hatalmas csodálattal és nyálcsorgatással szalutáltam a receptnek a szakácskönyvben. és ez jól úgy is maradt, hisz' nem onnan lestem a munkafolyamatokat, hanem végül megérett a dolog, én meg követtem a hangját.

pikáns sültpaprika krémleves




két fontos és kihagyhatatlan előzménye volt a leves elkészítésének. az egyik, hogy hétvégén végre sikerült szép kápiapaprikát kapnom, a másik pedig a tegnapi vacsora.. ugyanis gyaloglás közben belémnyillalt, hogy mennyire fantasztikus alapot szolgáltat a leveshez. s lőn..

a tegnapi vacsora - sült zöldségek




néhány szem újkrumplit jó alaposan megmostam, majd hosszában négyfelé vágtam. ugyanígy négyfelé vágtam 1 lila-, és 1 vöröshagymát. egy tűzálló tálba raktam őket vegyesen egy fél fej darabokra vágott kelkáposzta társaságában. dobáltam rá sok-sok gerezd fokhagymát, egy negyedekre vágott citromot, meglocsoltam olajjal, megsóztam, megborsoztam.
addig sütöttem, míg a krumpli meg nem puhult. tejföllel és friss salátával zseniális.

szóval ilyen előzmények után, s ilyen ötlettel a fejemben loholtam haza főzni.

és akkor most már tényleg:




hozzávalók:

maradék sült zöldség (kb: 1 krumpli, 1 hagyma, fokhagyma, kelkáposzta)
1/2 kg kápiapaprika

fehérbors
gyömbér
néhány csepp olívaolaj
esetleg chili

a megmosott paprikákat sütőpapírral bélelt tálban kb 20-25 perc alatt megsütöttem. megvártam, míg kíhűlnek, majd lehúztam a héjukat, és kicsumáztam őket. a zöldségekkel és vízzel pürésítettem, majd megmelegítettem, fűszereztem, és néhány csepp olívaolaj segítségével késszé nyilvánítottam.

.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr253553931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszta 2008.09.09. 19:11:00

Szia Nana! Már rég nem írtál ide, pedig jó olvasni téged. Nem ragadnál tollat? :) Mondjuk ezért: http://krisztart.blogspot.com/2008/11/hetedht.html

Gourmandula 2008.09.09. 19:11:00

Hola, dobtam neked hógolyót, kicsit bénán, utólag, félkarral, de a legnagyobb szeretettel. :)
d

vegasztromania 2008.09.09. 19:11:00

akkor minden rendben! ;)

prante 2008.09.09. 19:11:00

nahát, valahogy töröltelek az rss feedek közül, most jöttem rá... mindenesetre éljen, mert pont sült paprikára vágyom és ez a leves gyönyörű :)

vegasztromania 2008.09.09. 19:11:00

nem, a csarnokban pont, h nem találtam.. egy hiperszuperben kaptam végül.

rosencrantz-guildenstern 2008.09.09. 19:11:00

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
bevállalnám vasárnapra (naaagy, családi zabászat, ami nekem naaagy családi - bár boldog, de - lefáradást, valamint gúvadó szemeket jelent, mivel nah, mindegy, majd egy posztban tálalom este, szóval ezt azér kipróbálom. és hol lelted a paprikákat, csarnok?
amúgy hát izé... marad a pácolt karaj, és ha jól sikerül, felélesztem a körömpörköltös blogomat is, istenuccse.

Beatbull 2008.09.09. 19:11:00

gyönyörűszép képek! ;) tényleg nagyon szépek! gondolom, finom is volt ;)

Rita 2008.09.09. 19:11:00

Tényleg egy katt :) Gyönyörű szine lett a levesnek!
süti beállítások módosítása