mert a kényeztetés az jár. néha süti formájában. még mindig tartom, hogy nem vagyok édesszájú, de vannak azok az édességek, amikre határozottan rá tudok kattanni. nos, nem tudom, milyennek kéne lennie a cheesecake-nek (fordítást nem vállalok; ha eddig nem oldotta meg senki a problémát, én sem fogom. és a "like"-ok korában talán nem is kell..), de azt igen, hogy ami nemrég a sütőmből kikerült, az nagyon finom..

new york cheesecake




hozzávalók:
(20 cm-es kapcsos tortaformához)

200 g zabkeksz
100 g olvasztott vaj
(ha a keksz natúr, akkor cukorra is szükség lesz)

700 g philadelphia natúr sajtkrém
150 g cukor
1,5 dl créme fraîche (a culinarisban vettem, de tejföl és tejszín keveréke is jó)
2 tojás
3 tojássárgája
2 ek keményítő
reszelt citromhéj
reszelt narancshéj
vanília esszencia

előmelegítettem a sütőt 180 °C-ra (4-es fokozat)
a zabkekszet robotgépben ledaráltam, hozzáadtam az olvasztott vajat, összekevertem, majd a tortaforma aljára és oldalára nyomkodtam. 30 percre a hűtőbe tettem.

a töltetlék hozzávalóit egy nagy tálban kézi habverővel simára kevertem. beleöntöttem a kekszes keverékkel bélelt formába, majd megsütöttem. különböző receptek különböző sütési időket ajánlanak (45 perc, 60 perc), nekem ez tovább tartott. a lényeg, hogy figyeljük, és akkor jó, ha a belseje is megszilárdult (egy hosszú tűvel ellenőrizhetjük).

kb 25 percet bírtam várni (bár a smitten kitchen 6 órát ajánl..), de gyönyörűen tudtam vágni magamnak egy szeletet..

(szokás szerint több receptből ollóztam össze a saját verziómat)


Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr833554074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norah 2010.10.14. 16:04:00

épp a sütőben van a torta alja... izgulok. ma IS nézegettem a blogodat és nagyon tetszik! csak gratulálni tudok!

mandy tarragon 2010.10.14. 16:04:00

Nagyon szeretem :) Szép lett.

vegasztromania 2010.10.14. 16:04:00

köszi csajok!

raindrop, igen, valami lekváron vagy gyümölcsszószon én is gondolkodtam, de az most lemaradt.

doki, ízre is nagyon jó lett!

duende, csak ajánlani tudom!

duende 2010.10.14. 16:04:00

De jó hogy kikísérletezted! Épp a napokban mondtam szomszédasszonynak, hogy egyszer már azt az igazi new yorki túrótortát kéne megsütnöm!
Ha nekiveselkedek, már tudom hova jöjjek receptért. Ismét. :)
Nagyonnagyonnaggggyon guszta! :)

Doctor Pepper 2010.10.14. 16:04:00

hát akármilyen volt, fotónak príma:):)

Raindrop 2010.10.14. 16:04:00

Ööö. Egy "Én"-t törlök.

Raindrop 2010.10.14. 16:04:00

Meseszép nana!
Tökéletesre sikeredett!
Én eddig háromszor sütöttem sajttortát, mind a háromszor más recepttel. :)
Én kifejezetten édesszájú vagyok, így az áfonyalekvárt nem szoktam lehagyni róla. :)