múlt hét végén egerben jártam. a városban sétálva "véletlenül" belebotlottam a helyi piacba, és számomra meglepő módon majd' minden stand tele volt zöld paradicsommal. mivel már régóta szerettem volna kipróbálni, vettem egy adaggal.

egyik vágyam a sült zöld paradicsom volt, amiről nemrég zsófi is írt, a másik .. ezt egyelőre nem árulom el.

sült zöld paradicsom




a zöld, éretlen paradicsomokat megmostam, kb 1 cm vastag szeletekre vágtam, megsóztam, és 20 percig állni hagytam őket egy rácson, hogy lecsepeghessen a levük. utána papírtörlővel leitattam a felesleges nedvességet; lisztbe, felvert tojásba, s végül kukoricadarába forgattam őket, majd bő, forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütöttem.





Megosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr53554073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2010.10.08. 16:40:00

szia, először is üdv itt :) a kicsikből sztem nehéz ezt megvalósítani.. viszont van egy másik tervem, ott nem számít a méret. hamarosan felrakom azt is a blogra!

A. 2010.10.08. 16:40:00

Szia, először is gartula a bloghoz, igényes, érdekes, jó fotókkal, már régótan nézegetem.
A zöld paradicsom nekem régi (beteljesületlen) szerelmem, nekünk a szomszédból gurult át tavaly pár szem cherry pari, amiből lett négy hatalmas tő, ami még most is virágzik, viszont ideje már nem lesz beérni. A Te receptedet ilyen kicsi paradicsomból is lehet? Vagy van esetleg más ötlet is?

vegasztromania 2010.10.08. 16:40:00

enn, savanykás, sült paradicsom íze van, plusz engem kicsit a tökre is emlékeztet.

enn 2010.10.08. 16:40:00

ééés, ízre milyen?

vegasztromania 2010.10.08. 16:40:00

mivel ezek tulajdonképpen éretlen paradicsomok, nyersen nem is lehet őket megenni. hőhatás, vagy savanyítás.

chriesi 2010.10.08. 16:40:00

Gyönyörű paradicsomok! Még sosem ette sütve, de holnap megpróbálok szerezni a farmról és kipróbálom.