turbolya. gyerekként számtalanszor sétáltam el mellette, maximum a patakparton szedett csokromat egészítettem ki fehér virágával.. néhány éve viszont gasztromán ismerősöm felhívta rá figyelmemet, hogy nagyszerű ízesítője lehet krumplis, túrós ételeknek. akkor csináltam…

a delicious magazine hasábjain szörfözve találtam meg a bubble&squeak receptjét. ez is - úgy, mint annyi más kipróbálásra váró recept - az agyam egyik hátsó szegletében várta a megfelelő pillanatot. ami ma jött el. merthogy a káli-medencéből medvehagymával és turbolyával…

ami jár, az jár.a szokásos húsvéti 3 nap a káli-medencében. nagy séták, biciklizés parasztbike-kal, megmártózás a bányatóban, sajátos-hagyományos locsoló-várás hétfőn.ja, és a piac káptalantótiban (ez csak az egyik kedvencem a környéken, a másik kettő tapolcán van).…

12 komment

Címkék: piac bla