mostanában kétszer is belefutottam hasonló levesekbe. két hete vasárnap este a kiadóban, szombaton pedig a csiga caféban volt szerencsém ezt enni. azonnal felül is írta eddig készített villámgyors paradicsomlevesemet. amit azért még a tarsolyomban tartogatok a későn hazaérő, hullafáradt, de éhes énem számára. élménynek viszont mindenképpen ezt a verziót ajánlom, sokkal pikánsabb, mint hamari testvére. s munka sincs több vele, csak meg kell várni, míg a paradicsomok megsülnek a sütőben.

sült.paradicsom.leves




hozzávalók:
(szerintem 2 adag..)

1 kg érett paradicsom
4 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
rozmaring
1 kk balzsamecet/borecet
olívaolaj
esetleg aszalt paradicsom


a sütőt előmelegítettem 220°C-ra (7-es fokozat).
a paradicsomokat négyfelé vágtam, és sütőpapírral bélelt kerámiatálba tettem. melléjük dobáltam a megpucolt fokhagymákat, a rozmaringleveleket, meglocsoltam olívaolajjal, és 45 percig sütöttem őket. ezután egy tálba öntöttem és 1-2 aszalt paradicsommal együtt botmixerrel rusztikusra pürésítettem. megsóztam, és balzsamecettel ízesítettem.

tálalási javaslataim:
fokhagymával bedörzsölt pirítós
és pesto/nagy lyukon lereszelt parmezán/kéksajt
vagy zeller-chips

azért leírom az ötperces paradicsomleves receptjét is (hátha van még rajtam kívül olyan elvetemült, aki annyi mindent csinál, hogy alig van otthon, mégis szeretne jót enni):
ehhez nagy üveges passatát szoktam venni. felforralom, sózom, borsozom, bazsalikommal ízesítem és kész.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr243554020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Delish 2009.10.26. 12:35:00

Kukkants be hozzám, van számodra egy meglepim.
Itt http://bakaorsi-delish.blogspot.com/

udv, Orsi

Flat Cat 2009.10.26. 12:35:00

De jól hangzik!
Ha kapnék még finom paradicsomot hozzá, ki is próbálnám. Holnap megyek is a zöldségeshez, hátha. :)

vegasztromania 2009.10.26. 12:35:00

pedig úgy képzelem, a mikró nedvesíti.. attól nem lesz jó ropogós. meg amúgy sem szeretem a mikrót, meg nincs is :)

rebeka rokifeller 2009.10.26. 12:35:00

a chilivanilián volt valamikor édesburgonya chips. ő - bármilyen meglepő - mikrózta.

viszont szép a leves a konzervdobozban :)

vegasztromania 2009.10.26. 12:35:00

zellerchipset eddig még csak étteremben ettem. ha csinálnék (valamikor fogok) két verziót próbálnék ki: a vékonyra felszeletelt zellereket bő olajban kisütném, vagy sütőpapíron sütőben. nem tudom, melyik jobb, erről majd nemsokára..

Orsi 2009.10.26. 12:35:00

Jól hangzik. Engem viszont érdekelne még a zellerchips. Te csinálod, és ha igen, hogyan?