miután elolvastam dolce vita írását, rögtön tudtam, hogy ezt nekem (is) mindenképpen ki kell próbálnom, annyira jól hangzik.
és valóban, a házi marcipán egyszerűen zseniális, folyamatos "mmmmmmhhhhmmmm" hangokat hallatok minden egyes szaloncukor elfogyasztása után..

marcipános szaloncukor





hozzávalók:
(kb 30-35 szaloncukorhoz)

20 dkg darált mandula (ázsia bolt)
15 dkg porcukor/méz
kandírozott narancshéj ízlés szerint (ázsia bolt)
1-2 kupak amaretto/rózsavíz/narancsvirágvíz
1 kisebb narancs leve
fahéj ízlés szerint
150 g étcsokoládé (ne tortabevonó legyen, azzal nem jó)

a darált mandulát összekevertem a porcukorral, a fahéjjal, a kandírozott narancshéjjal, és az amarettóval (lehet rózsavízzel, vagy narancsvirágvízzel is ízesíteni, de az amaretto nagyon jót tett neki!). ráfacsartam a narancs levét, majd összegyúrtam. ekkor látszik, hogy kell-e további narancslevet/vizet hozzáadagolni, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk. kis golyókat, majd azokból hengereket gyurmáztam. vízfürdő felett megolvasztottam az étcsokoládét, egy villa segítségével bevontam a marcipánhengereket, majd sütőpapírral bélelt tepsire raktam őket. kint, majd a hűtőben pihentettem a szaloncukrokat, majd egyenként becsomagoltam őket.





A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr33553936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2008.12.16. 10:56:00

óó igen.. szóval, aminek a nevében benne van a "bevonó" szó és köze van a csokihoz, annak nincs köze a csokihoz.. :)

.luz. 2008.12.16. 10:56:00

egész pontosan kakaós tejbevonómassza annak a szarnak a neve, amiből a figurákat csinálják.
(tisztelet a kivételnek, vannak már nívósak is, amik rendesen csokoládéból készülnek, boci, milka, tibi biztos csinál rendes figurákat (is?))

vegasztromania 2008.12.16. 10:56:00

eddig nem nagyon rajongtam a szaloncukorért, de most.. millió köszönet DV-nak :)

szerintem tortabevonóból csinálják a rosszabb minőségű mikulás-, nyuszicsokikat is, amiknek szintén borzadály ízük van..

Beatbull 2008.12.16. 10:56:00

Hogy mennyi karácsonyfán ill. fa alatt lesz idén házi marcipános szaloncukor! ;)
A tortabevonónak nem tudom miféle létjogosultsága van, szerintem semmire sem jó - legfeljebb arra, hogy elrontsunk vele valamit ;)

KatAnyaka 2008.12.16. 10:56:00

Szerintünk is nagyon finom és vicces, hogy mennyi mindenki ráharapott erre a receptre ;o)