vegasztromania 2008. július 18.

gombapástétom


mióta vegetáriánus lettem, előfordult, hogy ettem húst. nagyon ritkán, de előfordult. bűnlistámon szerepel egy szelet pármai sonka, két karika csípős kolbász, és néhány kenésnyi májpástétom. semmilyen ideológiai, vallási, vagy egészségügyi oka nem volt annak, hogy elhagytam a húst, egyszerűen egyik nap így ébredtem fel. nem tiltottam le magam róla, azt eszem, amit a szervezetem kíván. eddig ezen a néhány alkalmon kívül nagyobb visszacsábulásom nem volt. de érdekes módon legerősebb vonzalmam a májpástétom irányában van.. ezért elhatároztam, hogy kitalálom, mivel tudnám pótolni az érzetét, annak ellenére, hogy nem vagyok a húshelyettesítés híve.

gombapástétom





hozzávalók:


250 g gomba
1 hagyma
néhány gerezd fokhagyma

fehérbors
kakukkfű
zsálya
1/2 dl száraz fehérbor
olívaolaj és/vagy vaj


a hagymát apróra vágtam, és olívaolajon/vajon először nagy lángon, majd kisebbre véve megpároltam. kb 8-10 perc múlva hozzáadtam a megpucolt, kis darabokra vágott gombát, sóztam, borsoztam, fűszereztem, hozzákevertem az apróra vágott fokhagymát, és nagy lángon, néha megkeverve sütöttem. pár perc múlva hozzáöntöttem a bort, és mikor teljesen elfőtt a leve, lekapcsoltam. kicsit hagytam kihűlni, majd robotgépben pürésítettem.


pirított baguetten paradicsommal és fekete olajbogyóval mesés..


A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr103553918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.