rászoktam a kenyérsütésre..este bekeverem, másnap megsütöm. és legalább tudom, mi van benne. általában hagymás kenyeret szoktam sütni, vagyis egy fej dinsztelt hagymát hozzákeverek a tésztához a sütés, és az átlapolgatás előtt.



ez a kenyér 1/3 rész teljes kiőrlésű és 2/3 rész sima tönkölylisztből készült, a kelés után sült hagyma és dió hozzáadásával.
annyit változtattam még a dolgon, hogy sütőpapírral bélelt edényben sütöm meg (kb 20 perc letakarva - 20 perc fedő nélkül), és akkor nem kell lisztezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr703553837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2008.01.02. 14:25:00

20 percig fedő nélkül, elírtam! de hagyhatod lefedve tovább is, akkor sül jól át a belseje!

vegasztromania 2008.01.02. 14:25:00

abból a mennyiségből, amit megadtam, egy kb 20 cm átmérőjű, arányos cipó lesz. tehát azt javaslom, hogy dupla adagot keverj be, és azt oszd kétfelé (esetleg 3felé). a sütés ideje sütőtől, és az edénytől is függ (hogy mennyire lapul el pl.), meg tapasztalatokat kell szerezni. az én mostani tapasztalatom az, hogy kb 20 percig lefedve sütöm, és aztán fedő nélkül még kb 10 percig, de azt látod a pirulásán.
sok sikert! :)

Anonymous 2008.01.02. 14:25:00

Kedves Nana, köszönöm a gyors választ. És kérdezek is még, mert ma délután szeretném bekeverni és holnap megsütni. A sütéssel kapcsolatban arra gondoltam, hogy két vagy háromfelé osztom a tésztát, mert 3 ízesítést szeretnék és a hármat egyszerre tolnám a sütőbe. Szerinted mennyi ideig süssem? Azért bizonytalankodom, mert máshol azt írják, edényben lefedve és aztán kitakarva, hol meg csak úgy simán a tepsiben sül és egészen eltérő iőkig. Mit tanácsolsz? Jonna

vegasztromania 2008.01.02. 14:25:00

kedves Jonna! a teljes kiőrlésű liszttel kapcsolatban az a tapasztalatom, h ha csak azt használok, "fűrészporos" ízű lesz a kenyér.. tehát mindig keverem a teljes kiőrlésűt a sima tönkölyliszttel.

Anonymous 2008.01.02. 14:25:00

Szia,
Próbáltad már úgy, hogy csak teljes kiőrlésű lisztet használsz? Úgy is működik?
Jonna

vegasztromania 2008.01.02. 14:25:00

ha nem is a rák témakörében, de neked külön sütök vmit!! :)

poni 2008.01.02. 14:25:00

Annus,továbbra is imádom ezt a blogot,az almaecettől kezdve az épp aktuális dolgokon át,az egészen különlegességekig..
óriás cupp,péd

ui:rem,.a rákban lesz vmi pirosgyümölcsös süti:)
persze ha nem,akkor csak okosodom megint vmit...